Alcalà-Alcossebre valora en 192.908 euros els danys provocats en la costa pel temporal Filomena

La partida més important correspon a la reparació de l'escullera de la platja de les Fonts, pendent d'executar pel Servei Provincial de Costes des de l'any passat i que ha tornat a resultar danyada.

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha valorat els efectes del temporal marítim provocat per la tempesta Filomena de la setmana passada en 192.908 euros.

La força del temporal ha suposat danys en accessos a les platges i infraestructures com la passarel·la de la platja Romana, acumulació de materials, trencament de paviment i de subministraments per a dutxes i llavapeus i despreniments en diverses zones de pas. Han de realitzar-se reparacions en el camí L’Atall zona Serradal i en la zona del campament Jaume I en el tram de carril bici existent i retirar-se enderrocs i materials. A més, han de reparar-se i reposar-se les passarel·les de fusta, tanques, escales i rampes de la platja Romana i reposar i instal·lar subministraments en diverses platges.

La partida més important pel que fa a les reparacions correspon a l’escullera nord de la platja de les Fonts, que ja va resultar danyada l’any passat pels efectes del temporal Glòria, i que ha tornat a patir danys i despreniments de material, provocant inestabilitat en tota la seua superfície i sent necessària la seua reparació urgent, ja que, en cas de produir-se nous temporals, la seua exposició suposaria un greu mal a la platja. En total, la reparació de l’escullera està valorada en 121.550 euros i, per part de l’Ajuntament, ja s’ha sol·licitat repetidament al Servei Provincial de Costes que realitzen la reparació de manera urgent, ja que correspon a les seues competències.

Des del consistori s’han fet treballs de retirada d’enderrocs, en el barranc de Estopet i la desembocadura del riu San Miguel, per a garantir la mobilitat en la zona, però, en el cas de la desembocadura, el Servei Provincial de Costes, ha de executar l’actuació definitiva.

L’Alcalde Francisco Juan ha destacat que “ja vam sol·licitar al Govern central un pla de Regeneració i protecció integral de la costa del municipi, amb actuacions com la construcció d’espigons i reposició d’arena perquè no pot ser que, cada vegada que patim un temporal, perdem part del nostre litoral i patim estos important danys” i recordava que “ja ens va passar amb el temporal Glòria, que l’Ajuntament va haver de destinar recursos propis per a realitzar reparacions d’emergència i encara no s’han pagat les ajudes que Diputació Provincial, Generalitat Valenciana i Ministeri van convocar per a ajudar els municipis a pal·liar els danys”.

CatalanSpanish