Alcalà-Alcossebre exigeix a la Generalitat que la Unitat d’Hospitalització a Domicili arribe a Alcossebre

L’Alcalde d’Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, ha exigit a la Conselleria de Sanitat que “no demore més l’arribada de la Unitat d’Hospitalització Domiciliària-UHD a Alcossebre perquè, tal com ja passa a Alcalà, els nostres veïns puguen comptar amb aquest servei d’atenció hospitalària a casa”.

Juan ha recordat que “a més, en el nostre cas, és més necessari encara, donada la distància del nostre municipi a l’Hospital Comarcal de Vinaròs”. Precisament, arran d’una denúncia d’una veïna d’Alcossebre que no va poder rebre assistència al seu domicili, el passat mes de maig el Síndic de Greuges va requerir a la Conselleria que “faça un esforç organitzatiu i pressupostari perquè el Departament de Salut puga garantir la igualtat en l’accés als serveis i prestacions sanitàries, especialment en el cas dels pacients que necessiten les Unitats d’Hospitalització Domiciliària”.

La UHD presta els seus serveis al nucli urbà d’Alcalà, des de setembre de 2016, després d’una llarga reivindicació de l’Ajuntament i la cessió, per part del consistori, de l’ús d’un vehicle al Departament de Salut de Vinaròs.

L’Alcalde recorda que “des d’aquell moment, vaig reclamar que el servei es posara en marxa també a Alcossebre, ja que els nostres veïns es mereixen la mateixa atenció, visquen en qualsevol dels nuclis urbans que componen el nostre municipi”.

L’Alcalde ha fet arribar aquestes demandes per escrit a la consellera de Sanitat, al director territorial de Sanitat i a la gerència del Departament de Salut de Vinaròs. Juan finalitza assegurant que “no pararem fins que la UHD arribe a Alcossebre, portem demanant-ho des de l’any 2016 i col·laborem cedint un vehicle, així que la Generalitat Valenciana ja no té excusa per seguir posposant-ho més”.