Alcalà-Alcossebre presenta el Pla de Contingència de les platges

L'aforament es controlarà mitjançant drons i agent COVID-19 realitzaran inspeccions a peu de platja i informaran els usuaris.

L’Ens Gestor de les platges d’Alcossebre ha elaborat i presentat ja oficialment davant l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències el Pla de Contingència per a les platges i cales d’Alcossebre, en el qual es plasmen totes les directrius de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i la Secretaria d’Estat de Turisme, per a gaudir d’unes platges segures davant la COVID-19. Té com a objectiu descriure tots els processos, activitats i documents que permeten la seua posada en marxa per a minimitzar els riscos de contagi per part d’usuaris, treballadors i empreses concessionàries.

El Pla analitza les nou cales i platges d’Alcossebre: Cala Mundina, Cala Blanca, Les Fonts, Carregador, Romana, El Moro, Tres Platges, Manyetes i Serradal, tenint en compte totes les seues característiques com a longitud, composició, aparcaments, serveis de salvament i socorrisme, abalisament, etc. Tenint en compte les dimensions de cadascuna i les recomanacions sanitàries quant a la distància de seguretat, s’ha establit un aforament màxim en cadascuna resultant un total de 21.467 usuaris en totes les platges i cales d’Alcossebre.

La més extensa és la platja del Carregador, amb un aforament de 8.704. Totes les platges comptaran amb un cartell indicador en l’accés, en el qual s’especificarà l’aforament. A través dels 30 agents informadors COVID-19 es realitzaran inspeccions i s’informarà els usuaris de l’estat de l’aforament i drons sobrevolaran les platges per a determinar si està complet, informant a través de megafonia als usuaris.

Les platges comptaran amb accessos diferenciats per a entrada i eixida, que se senyalitzaran convenientment. En les més extenses, com és el cas del Carregador, s’han instal·lat sis accessos d’entrada i sis de d’eixida, en Les Fonts cinc entrades i quatre eixides i en Romana tres entrades i tres eixides.

Com a norma de seguretat, hauran de mantenir’s lliures els sis primers metres des de la riba de la mar per a l’accés a l’aigua i moviment d’usuaris, no podent instal·lar tovalloles, ombrel·les o cadires.

Pel que fa a la neteja i higiene, es realitzaran tres desinfeccions diàries de passarel·les i dutxes i diàriament es realitzarà la neteja de l’arena, mitjançant mitjans mecànics i manuals. No es permetrà l’ús de WC’s ni s’instal·laran papereres a la platja (estaran situades en els passejos adjacents). En els cartells indicatius s’insistirà en les mesures d’autoprotecció que han de seguir els usuaris.

L’Alcalde Francisco Juan ha insistit que “l’esforç que realitzarà l’Ajuntament i les empreses concessionàries que presten el seu servei a les platges serà molt important però, en estos moments, podem dir que les platges d’Alcossebre comptaran amb un dispositiu molt important per a garantir la seguretat i higiene” i destacava que “el nostre objectiu és continuar complint amb tots els paràmetres de qualitat com a destinació turística i estem segurs que el nostre extens litoral reuneix les característiques que se li exigeixen a un destí sense massificacions i assegurança”.