Alcalà-Alcossebre renovarà el Segell de Turisme Familiar

El municipi segueix apostant per millorar les infraestructures i programar activitats turístiques i culturals, durant tot l'any, com a destinació turística preferent per a les famílies

Alcalà-Alcossebre renovarà el Segell de Turisme Familiar, que atorga la Federació Espanyola de Famílies (FEFN) i que certifica que l’oferta turística i de serveis del municipi compta amb múltiples atractius i al·licients per al turisme familiar.

El municipi va aconseguir la certificació de la FEFN el 2016 -convertint-se, en aquell moment, en el segon municipi de la Comunitat Valenciana en aconseguir-ho, després de Peníscola- i, durant aquests mesos, s’estan realitzant noves auditories per tal de tornar a comptar amb este aval. La programació posada en marxa des de l’Ajuntament i l’entorn i les infraestructures del municipi contribueixen als esforços per seguir apostant pel turisme familiar, una de les línies estratègiques d’acció i promoció traçades des del Pla Estratègic de Turisme.

La regidora de Turisme, Alejandra Roca, ha assenyalat que “ens vam imposar crear un programa d’activitats turístiques anual, com a forma de desestacionalitzar i de donar alternatives d’oci per a les famílies. Així, des de l’any 2016, estem oferint rutes teatralitzades, visites guiades o activitats de senderisme que tenen molt bona acollida i que atrauen nombrós públic “. A nivell cultural, el festival de circ Babakus, Alcossebre En-cant o accions com els tallers d’artesania o Cultupeque completen les accions enfocades al turisme familiar. A més, l’entorn, les platges i el patrimoni històric i la seua difusió són altres atractius que se sumen.

Des de l’Ajuntament es treballa, a més, en accions encaminades a millorar les infraestructures, com la renovació de parcs infantils o les millores en zones d’accés a les platges -com la reordenació en l’entorn del Barranc de la Coloma- i altres accions previstes com el nou carril ciclopeatonal a la platja del Carregador. “Per identificar-nos com a municipi de turisme familiar, hem de seguir treballant per ser un municipi accessible i, per això, no deixem de plantejar projectes que contribueixen a tot això”, ha recordat l’alcalde Francisco Juan.