12.5 C
Valencia

Alcalà-Alcossebre sol·licita un pla de reparació integral del litoral

Demanen que es reconstruïsca l'escullera de la platja de les Fonts, es repose arena en el Carregador i es plantegen la construcció d'espigons

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Alcalde d’Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, s’ha dirigit per escrit al Servei Provincial de Costas sol·licitant un Pla que reculla diverses actuacions a desenvolupar en el litoral d’Alcossebre, amb especial prioritat per a la reposició d’arena en platges, la reparació del dic de l’escullera nord de la platja de les Fonts i contemplar la construcció d’esculleres o espigons, com s’ha fet en municipis veïns, per a evitar la constant erosió que pateix la zona costanera. Els immensos danys patits per la costa d’Alcossebre a causa del temporal Gloria del passat mes de gener, que va provocar que el nivell de la mar arribara fins als passejos marítims, són encara visibles en la disminució de l’espai que ocupa l’arena i en l’emergència de zones rocoses. “En aquell moment, l’Ajuntament vam actuar d’urgència reparant zones de pas i netejant totes les restes que s’acumulaven en platges i passejos i, per part del Servei Provincial de Costas, es va reparar la passarel·la de fusta entre les platges del Carregador i Romana però ha quedat pendent reposar arena i reconstruir el dic de la platja de les Fonts”, ha recordat l’Alcalde insistint que “el sector turístic és clau en l’economia del nostre municipi i, per a continuar sent un turístic molt valorat per les nostres platges, hem d’oferir als nostres veïns i visitants les millors infraestructures”.


Per a quantificar els danys del temporal quant a superfície de platja, es van realitzar mesuraments dels arenals de totes les platges del municipi i es va detectar que aquests han patit una regressió d’un 50% aproximadament quant a superfície, i d’uns 130 cm de grossària d’arena. Aquesta situació, unida a les mesures de seguretat imposades per la Covid-19, ha provocat que l’Ajuntament haja hagut d’esforçar-se al màxim aquest estiu per a adequar l’ús de l’espai a les platges.


“Pensem que urgeix una actuació global per part del Ministeri i que no esperem més per a realitzar les millores necessàries, sempre de manera sostenible però consolidant l’existent i posant mesures per a evitar la regressió del nostre litoral”, ha conclòs l’Alcalde.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,339FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Així serà el Nadal per als valencians: reunions de 10 persones i mobilitat els dies importants

El Consell vol evitar que Nadal, Cap d'Any i Reis desemboquen en una tercera onada de contagis.

Vila-real instal·larà les dues primeres bases d’aparcament i càrrega de patinets elèctrics com a prova pilot

L'Ajuntament de Vila-real ha adquirit, a través de l'àrea de Mobilitat de la Regidoria de Territori, dues bases d'aparcament i càrrega per a patinets elèctrics que s'instal·laran a manera de prova pilot per a donar resposta al creixent ús d'aquests Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

Benicàssim encén el Nadal

L'encesa de l'enllumenat nadalenc marca l'inici de la campanya

Les empreses ondenses confien en l’agència d’inserció laboral per a cobrir més de 150 ocupacions

L'Ajuntament d'Onda inverteix 588.319,94 € per a reforçar el servei, augmentar la formació i les ajudes directes per a la contractació dels veïns d'Onda

Nules dona la benvinguda al Nadal amb l’encesa de l’arbre i l’enllumenat decoratiu

Es dona visibilitat a l’espot “Som la Llum del Nadal” amb el que es vol promocionar les compres al comerç local
- Advertisement -

: Valencià