Alcalà-Alcossebre aprova per unanimitat el tràmit per reobrir l’estació de tren d’Alcalà

Llum verda a destinar 94.862 euros de romanents a la construcció d'un safareig per fitosanitaris, instal·lació de pilons de seguretat en el mercat d'Alcossebre, nous miralls al gimnàs i centre de Jubilats d'Alcossebre, un nou grup electrogen i millores en l'aire condicionat del centre mèdic d'Alcossebre

456

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha aprovat el contracte d’arrendament d’espais a l’estació de tren d’Alcalà, que se signa amb Adif, per poder reobrir l’estació. Aquest tràmit suposa que el consistori es compromet a fer-se càrrec del manteniment de les dependències de l’estació i d’obrir i tancar-la, per part de la Policia Local, perquè romanga tancada durant la nit, mentre no hi haja circulació de trens.

A canvi, Adif obre la sala d’espera, el vestíbul i els lavabos de l’estació, que ja s’han condicionat i estan en perfectes condicions, i cedeix a l’Ajuntament dos espais, una sala i els antics lavabos situats a l’andana, per a usos municipals. El contracte té una durada de cinc anys. L’estació d’Alcalà ha estat tancada durant 17 anys.

L’Alcalde Francisco Juan ha explicat que “a diferència de, en altres èpoques, en què les condicions que ens donaven des d’Adif eren lleonines, ens hem trobat amb molt bona predisposició per part de l’empresa, de manera que l’acord ha estat possible” i destacava que “també hem aconseguit que s’instal·len màquines expenedores de bitllets, de manera que els usuaris del tren tindran tots els serveis”. El punt s’aprovava per unanimitat.

D’altra banda, el ple també aprovava per unanimitat destinar 94.862 euros dels romanents de tresoreria del 2017, que se sumen a 357.591 euros en projectes aprovats el passat mes d’abril, que es destinaran a la construcció d’un espai de neteja per fitosanitaris, instal·lació de pilons de seguretat en el mercat d’Alcossebre, nous miralls al gimnàs i centre de Jubilats d’Alcossebre, un nou grup electrogen i millores en l’aire condicionat del centre mèdic d’Alcossebre. La regidora d’Hisenda, Maria Agut, ha explicat que “es tracta de millores proposades per col·lectius locals i veïns i que milloren instal·lacions municipals”. També es va aprovar per unanimitat.

Altres punts aprovats van ser la modificació de l’ordenança fiscal de les instal·lacions esportives, una modificació del PGOU per rebaixar l’alçada en cinc parcel·les de la Urbanització Marcolina i una altra per autoritzar, en casos concrets, la instal·lació de sortides de fum en façanes en negocis d’hostaleria.

El ple va aprovar també una declaració institucional en què se sol·licita al Govern d’Espanya tornar a assumir el pagament de les quotes de la Seguretat Social als cuidadors no professionals de gent gran i discapacitats en l’àmbit familiar. També s’insta a la Generalitat Valenciana a augmentar les ajudes a la dependència perquè les famílies puguen optar a serveis professionals de cures o residències i que es valoren els casos de dependència que encara no s’han fet.