lunes, 15 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els veïns d’Alcalà-Alcossebre compten amb dos fonts d’aigua osmotitzada

Alcalà-Alcossebre compta des d’ahir amb dues noves fonts d’aigua osmotitzada que donaran servei als veïns que resideixen al municipi. En el cas d’Alcalà, la font està instal·lada en camí Sant Miquel, al costat del Pavelló Poliesportiu i gimnàs municipal. En Alcossebre, s’ha instal·lat al costat del gimnàs municipal de les Fonts. Les dues fonts disposen de capacitat per subministrar 2.880 litres al dia d’aigua tractada, un producte molt similar a la gran part d’aigua embotellada que es pot trobar al mercat, amb gran qualitat i absència d’impureses. Els veïns podran accedir a l’aigua osmotitzada a través de les aixetes que s’han habilitat a l’exterior de les dues noves instal·lacions.

L’Alcalde Francisco Juan ha explicat que “pensem que serà molt còmode per als nostres veïns, desplaçar-se fins on es troben les dues fonts i poder consumir l’aigua tractada. A l’estar ubicades en zones esportives, suposen també estar a prop d’espais on es consumeix en el moment”.

La construcció de les dues plantes ha comptat amb un pressupost de 50.000 euros, una actuació que forma part de les inversions inicials compromeses en el marc del contracte entre l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert i FACSA, relatiu a la concessió del Servei Municipal d’Abastament domiciliari d’aigua potable de l’any 2008. “Aquest servei que oferim en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ens ha permés adequar unes instal·lacions accessibles que aportaran major comoditat a l’usuari que, a través d’aquest procés, que és totalment respectuós amb el medi ambient, podrà gaudir des d’avui d’un recurs de qualitat, lliure de minerals dissolts i altres impureses”, ha explicat Benjamín Eixarch, cap de servei de FACSA a Alcalà.

El Director de l’Àrea d’Abastament d’FACSAPascual Maximino, ha insistit que” aquesta actuació és una mostra més del compromís social que té FACSA i l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre i amb la ciutadania per oferir el millor servei, aplicant sempre la tecnologia més innovadora i més respectuosa amb l’entorn”.

L’Alcalde finalitzava recordant que “aquesta actuació no ha suposat cap cost econòmic per a l’Ajuntament, ja que s’inclou en les actuacions que ha de desenvolupar l’empresa concessionària FACSA. Altres actuacions que s’han desenvolupat per part de l’empresa, dins el contracte, han estat la modernització i renovació del servei d’abastiment. Només l’any passat 2017, per citar el més recent, es van renovar 3.000 metres de conduccions, fet que suposa l’optimització de tot el sistema”.

Últimas noticias

Contenido relacionado