Alcalà i Alcossebre comencen la renovació dels parcs infantils i la instal·lació de gronxadors adaptats

L'actuació forma part de les Inversions Financerament Sostenibles amb càrrec dels romanents de l'any passat i s'executarà en un mes

516
premi

Ja ha començat l’actuació global de reforma i renovació de tots els parcs infantils d’Alcalà-Alcossebre. Una de les actuacions aprovades pel consistori, com a Inversió Financerament Sostenible, amb càrrec als romanents de tresoreria de l’any passat. La reforma consisteix a millorar els parcs i el seu entorn amb tanques de seguretat, realitzar tasques de repintat i reparació del cautxú o col·locar zones de gespa artificial en punts específics com la zona de jocs situada al costat de l’Oficina de Turisme d’Alcossebre. Respecte a la millora de jocs, es repararan i substituiran els elements trencats i es realitzaran tasques de control i vigilància en caragols i altres elements de seguretat.

En total, l’actuació té un cost de 31.000 euros i un període d’execució previst d’un mes per la qual cosa es preveu que puga estar finalitzada a principis del mes de juliol. S’actuarà en els parcs infantils d’Alcossebre: avinguda Blasco Ibáñez, camp de futbol, ludoteca, Oficina de Turisme i plaça Vista Alegre. En Alcalà, es renoven els parcs de la plaça del CESAL i en el de la plaça del Convent.

“És una actuació global que serveix, d’una banda, per reparar totes les deficiències que els parcs i les zones de jocs van patint, pel pas del temps i de l’ús i, d’altra banda, se’ls dota de major seguretat i amb elements que són específics per a jocs infantils i que només poden instal·lar empreses especialitzades”, ha explicat el regidor de Serveis, José Ángel Traver. Per la seua banda, l’alcalde Francisco Juan ha destacat que “la millora dels parcs infantils ha estat una de les qüestions més sol·licitades, a través dels canals de participació ciutadana, de manera que, seguint el nostre compromís, el plasmem en aquestes inversions”.

D’altra banda, també s’han iniciat els treballs per instal·lar un gronxador adaptat al parc de Vista Alegre d’Alcossebre, a través del programa Gronxadors Adaptats de la Diputació Provincial. En aquests dies, s’està condicionant la base i es col·locarà el formigó i el paviment de seguretat posterior. Ho podran utilitzar xiquets i xiquetes amb mobilitat reduïda derivada de discapacitat. L’Ajuntament es farà càrrec de la compra d’un altre gronxador adaptat, de similars característiques, que s’instal·larà al parc del Cesal d’Alcalà.