13 C
Valencia

L’alcalde de Sagunt, 5 regidors i 20 treballadors municipals seguixen en quarantena

La quarantena haurà de ser realitzada durant 10 dies fins que es repetisquen les proves i es decrete que són casos negatius.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Una vegada aclarida la situació esdevinguda dissabte passat quan l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va donar positiu en la prova realitzada de la COVID-19, el regidor delegat del Servici de Prevenció de Riscos Laborals, Javier Timón ha volgut aclarir algunes dades publicades, així com el protocol a seguir i la situació actual.

Una vegada conegut el resultat positiu, Javier Timón es va traslladar al servici d’urgències de l’Hospital de Sagunt per rebre instruccions sobre el protocol a seguir per part dels diferents contactes. En eixe moment, la metgessa del servici d’urgències va informar que tots els contactes (estrets o no) havien de fer quarantena preventiva i telefonar el dilluns als corresponents metges de capçalera per explicar cada cas particular i aplicar el protocol que li corresponguera a cada persona.

El diumenge al matí, la tècnica del Servici de Prevenció de Riscos Laborals va realitzar les gestions amb Salut Pública per aclarir el protocol a seguir. «En estes gestions se li va transmetre que la millor opció era que tots els afectats telefonaren, el mateix diumenge, a Salut Pública a través del número d’atenció per a la COVID-19 per agilitar el procés i evitar el col·lapse dels Centres de Salut donat el nombre de casos», ha assenyalat el regidor del Servei de Prevenció de Riscos Laborals.

Una vegada realitzades totes les telefonades a Salut Pública, es va decretar que tots aquells que no havien estat reunits amb l’Alcalde per un espai de temps superior a 15 minuts a menys de metre i mig de distància i sense mascareta, no eren catalogats com a contactes estrets i, per tant, havien d’abandonar la quarantena preventiva, realitzar vida normal i fer una vigilància passiva dels símptomes, ja que en el cas que apareguera febra, dolor muscular, pressió al pit o insuficiència respiratòria caldria tornar a telefonar a Salut Pública per comunicar-ho i variar el protocol.

- Publicitat -

Per la seua banda, les persones que sí que complien amb este requisit, van ser declarades contactes estrets, posades en quarantena i en aïllament i a l’espera que els seus corresponents metges de capçalera els telefonaren per citar-los a fer-se les proves.

Timón ha manifestat que esta quarantena «haurà de ser realitzada durant 10 dies fins que es repetisquen les proves i es decrete que són casos negatius». Cal assenyalar que en esta situació es troben, a més de l’alcalde, cinc regidors, el secretari, l’interventor, el Gabinet d’Alcaldia al complet i altres 14 persones treballadores municipals.

- Publicitat -

D’altra banda, durant el dia d’ahir, Salut Pública va contactar amb el regidor del Servici de Prevenció de Riscos Laborals i el van decretar portaveu municipal en este assumpte i li van comunicar que, donat el nombre de casos, s’anava a habilitar un servici a l’Hospital de Sagunt perquè es pogueren realitzar totes les proves dels contactes estrets. «Atés que a algunes de les persones ja se’ls va realitzar la prova, ahir dilluns, en els seus respectius Centres de Salut, hui només assistiran a l’Hospital el grup de persones restants» ha expressat el regidor.

Finalment, Timón ha destacat que des de l’inici d’este assumpte, s’han mantingut periòdicament informats a tots els portaveus dels grups de l’Oposició i a l’Equip de Govern de totes les novetats que han anat esdevenint i se’ls ha traslladat les corresponents instruccions a seguir, «a més este matí hem convocat d’urgència el Comité de Seguretat i Salut Laboral per traslladar tota la informació disponible i donar compte de totes les actuacions realitzades pel Servici de Prevenció de Riscos Laborals, a més de respondre a tots els dubtes i preguntes que s’han formulat per part dels membres».

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,315FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Pla d’Habitatge de Castelló xifra en 25 milions la inversió necessària per a cobrir la demanda habitatge social

La Regidoria d'Habitatge té el repte d'incrementar al costat del Consell el parc públic en aquesta legislatura i mobilitzar lloguers assequibles

Els centres educatius de Borriana es bolquen amb la formació en igualtat per a l’alumnat

A més de vestir arbres dels patis i elaborar papallones teixides amb #filsperlaigualtat, han preparat lectures, tallers i exposicions que reforcen el compromís i el suport amb les víctimes de la violència de gènere.

Bars de València, Sueca, Gandia, Alzira i Requena s’emporten els premis Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Un bar d’Eslida s’emporta el premi Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Compromís reclama un permís retribuït per als i les treballadores que han de cuidar a persones menors d’edat en quarantena per la Covid19

Actualment aquest permís només s'atorga per cura de les persones menors que han donat positiu, no per als que han de tindre cura de persones menors que guarden quarantena obligatòria sense estar contagiades
- Advertisement -

: Valencià