Nombrosos alcaldes ‘descontents’ per la descoordinació amb el tancament de centres escolars.

El PP elevarà a les Corts la descoordinació en el tancament de col·legis.

La falta de coordinació des de la Conselleria d’Educació ha portat al malestar de nombrosos alcaldes en veure’s obligats a fer de meteoròlegs i decidir la conveniència local de tancar els col·legis o no. En molts casos la vesprada d’ahir va ser incensant degoteig d’anomenades als mòbils dels alcaldes, no sols dels directors dels seus centres, sinó també d’AMPAs i edils veïns per a tractar de mostrar una coherència a l’hora de tindre un criteri en municipis confrontants.

Juan Ramón Adsuara, alcalde d’Alfafar i president de la Gestoria del PP valencià, ha assegurat que el criteri d’emergències d’establir que mitja comarca de l’Horta Sud no estiguera en alerta i l’altra sí, ha generat molts problemes per a establir un criteri unificat. “Silla i Picassent tenien alerta però a un parell de quilòmetres Alfafar ja no ho estava, no obstant això a la comarca de l’Horta part de l’alumnat no va a un col·legi del municipi on viu”. Ha assegurat el primer edil.

Educació demana “atendre els canals oficials” però no encerta amb la llista de municipis.

El fet que la Conselleria d’Educació delegue la decisió de tancar als titulars dels col·legis i instituts públics la capacitat de decidir si obrir o tancar un centre es converteix en un absolut caos per als municipis. Conselleria ho recorda en els seus comptes de Twitter, però la falta d’un canal únic no sols genera faules, sinó que en la Conselleria d’Educació es van equivocar en el dia d’ahir amb la llista de municipis que tancaven, incrementant així el descontrol. En el dia d’ahir van ser nombrosos els alcaldes que van haver de començar a desmentir faules que corrien pels municipis dient que s’havien suspés les classes. La Conselleria ha comunicat a les 12.00 de hui el llistat definitiu dels municipis amb centres tancats a través de Twitter, 3 hores després de l’inici de les classes.

És per tot això que Adsuara ha sol·licitat al Grup Popular en Corts Valencianes que eleve aquesta situació a la cambra per a poder establir una taula de treball que siga la que coordine aquesta situació: en aquesta taula hauran de participar la Direcció General d’Emergències, el 112 i la Conselleria d’Educació i no convertir així la decisió de tancar els col·legis de cada Ajuntament en un “regne de taifes”. Una situació que es va palpar notablement en el municipi de La Pobla de Farnals, l’únic de la comarca de l’Horta que va suspendre les classes.

El PP critica també la doble vara de mesurar de la Conselleria d’Educació en el tema de competències

Des del PP s’ha criticat també durament la doble vara de mesurar de la Conselleria amb els municipis, als qui considera “majors d’edat” per a decidir sobre si obrir o tancar els centres davant fenòmens meteorològics, però no tenen capacitat per a assumir la contractació o el manteniment en els centres.