Els alcaldes de l’horta reclamen un millor finançament en trasport a Madrid

Els edils de l'àrea metropolitana de València demanen 38 milions per a transport metropolità.

Publicitat

Els alcaldes de més de 30 municipis de l’àrea metropolitana de València han acudit avui al Congrés dels Diputats per a exigir al Govern que incloga una partida de 38 milions d’euros en els Pressupostos Generals de l’Estat destinats a finançar el transport metropolità de València.

El grup d’alcaldes valencians s’ha congregat este matí en la Porta del Sol, des d’on han acudit al Ministeri d’Hisenda, per a presentar un escrit en el qual exigeixen la incorporació d’esta partida en pressupostos i després han acudit a la Càmera baixa.

PublicitatRovira  

El document, presentat pels alcaldes de València i Mislata, Joan Ribó i Carlos Vielsa, respectivament; el director general de Transport de la Generalitat, Carlos Domingo i la directora de l’Autoritat de Transport Metropolità de València, María Pérez, demana a Hisenda una reunió urgent per a tractar l’assumpte.

En declaracions als periodistes, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que la delegació valenciana cerca “manifestar la indignació” de la qual és la tercera àrea metropolitana d’Espanya, amb dos milions d’habitants, que no compta amb “cap tipus d’ajuda” per part de l’Estat per al transport metropolità. L’edil valencià ha denunciat que la Comunitat Valenciana està “sempre en la cua” referent a finançament i ha demanat “no ser menys que ningú”.

Per a la directora de l’Autoritat de Transport Metropolità de València, María Pérez, la presentació dels Pressupostos Generals de l’Estat ha suposat “una gran decepció” per no incloure una partida dirigida al transport a València. A més, Pérez ha assegurat que existeix una “falta de cooperació per part del ministeri”, en referència a la reunió a la qual se’ls ha convocat per part el ministeri d’Hisenda el dia 27 d’abril, data en la qual finalitza el termini per a les esmenes parcials dels pressupostos. La celebració d’esta reunió en eixa data suposaria, per a Pérez, “esgotar” el temps per a incloure este problema en “el debat parlamentari”.

La delegació valenciana ha acudit també al Congrés on s’han fotografiat amb el portaveu de Compromís, Joan Baldoví, la portaveu del PSOE en el Congrés, Margarita Robles, i diputats d’altres formacions. Més tard han mantingut una reunió amb representants d’alguns grups parlamentaris, entre els quals es trobava Baldoví, el diputat del PSOE per València Ciprià Ciscar, i la diputada de Podemos per la Comunitat Valenciana Rosana Pastor.

Per a Baldoví, esta reivindicació ha d'”ajuntar a tots” els alcaldes amb independència del partit polític al qual pertanguen i ha assegurat que l’absència d’inversió en el transport de l’àrea metropolitana de València és un “acte d’injustícia”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela