Alcaraz destaca la importància de la participació ciutadana i l’associacionisme per al desenvolupament democràtic de les societats

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha inaugurat la Trobada veïnal que s’ha celebrat a Elx per a commemorar el XX aniversari de la Confederació d’Associacions de Veïns i Consumidors de la Comunitat Valenciana (CAVE-COVA). Alcaraz ha destacat la importància de la participació ciutadana i l’associacionisme per al desenvolupament democràtic de les societats. Per això ha volgut fer un reconeixement a la dedicació i constància en els últims anys del teixit associatiu. En este sentit, Alcaraz ha valorat de forma positiva el treball realitzat per CAVE-COVA en estos 20 anys i ha destacat “la seua dedicació i esforç en l’associacionisme veïnal a la Comunitat Valenciana”.

El conseller ha demanat la complicitat d’organitzacions con CAVE-COVA per elaborar la futura Llei valenciana de Participació Ciutadana i Suport a l’Associacionisme. Alcaraz ha assenyalat que “per tal que la participació no és convertisca en un simulacre és necessària una societat civil vertebrada, activa i forta”.

Esta trobada s’emmarca dins del cicle d’activitats que, des de CAVE-COVA, s’han organitzat durant este cap de setmana per a commemorar el seu vint aniversari al servei de la ciutadania. També han participatla secretària autonòmica de Transparència, Zulima Pérez i la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas.