20:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Alcaraz “Els valencians residents en l’exterior sou els millors ambaixadors de les nostres festes”

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha assenyalat que “els valencians i valencianes residents en l’exterior sou els millors ambaixadors de les nostres festes i la nostra terra”. Alcaraz ha realitzat aquestes declaracions en la recepció celebrada en l’Ajuntament de València a la delegació dels Centres Valencians en l’Exterior (CEVEX) que visiten la ciutat amb motiu de les Falles.

L’acte institucional ha tingut lloc en el Saló de Cristall de l’ajuntament, on l’alcalde, Joan Ribó, i el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, han donat la benvinguda a aquesta delegació formada per prop d’un centenar de valencians i valencianes residents en l’exterior.

El conseller ha destacat la importància dels CEVEX que promouen i mantenen els vincles amb la Comunitat de “tots aquells que, estant territorialment lluny, porteu el record de la vostra terra de manera activa en el present i en la història que us uneix”.

Per la seua banda, Joan Ribó ha indicat que “doneu aqueix exemple de superació i integració sense perdre les vostres arrels”. En aquest sentit, Ribó ha volgut recordar a “els milers de joves de la diàspora que es veuen obligats a anar-se d’aquesta terra i emigrar per a cercar treball”.

El regidor de Cultura festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha agraït la contribució dels representants dels CEVEX, ja que “tots vosaltres manteniu visca la flama de la festa de les Falles i feu que siga Patrimoni de la Humanitat”.

A aquesta trobada també han assistit la secretària autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Zulima Pérez; la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas, i el sotssecretari, Alfons Puncel.

Durant aquesta setmana, la delegació dels CEVEX han pogut visitar diferents edificis del patrimoni històric i cultural valencià com la seu de Capitania; el Palau de Santa Bàrbara, seu actual del Consell Jurídic Consultiu (CJC); l’Església de Sant Nicolás i el Palau de Forcalló que alberga les instal·lacions del Consell Valencià de Cultura (CVC). Cadascun d’aquests edificis emblemàtics formaran part del programa Palaus Transparents que promou la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

El dijous serà el torn del Palau de la Generalitat, on seran rebuts pel president Ximo Puig.

Els valencians i les valencianes residents en l’exterior que participen enguany en aquesta setmana fallera procedeixen dels CEVEX de Gran Sud de Montpeller; Casa Regional Valenciana de París; Centre Regional Valencià de Mendoza, Falla Valenciana El Túria, Centre Valencià de Rosario i Centre Valencià de Sant Joan, aquests quatre últims a Argentina; Col·lectivitat Valenciana de Xile; Casa Valenciana de Washington; Seacava Alemanya; Casa de la Comunitat Valenciana de Saragossa; Associació Cultural “Verge dels Desemparats” de Sevilla; Casa de València a Saragossa; Associació Cultural Casa de la Comunitat Valenciana a La Rioja; Casa de València de Gavà (Catalunya); i Associació Cultural Comunitat Valenciana de Sant Antoni de Portmany (Eivissa).

Últimas noticias

Contenido relacionado