Alcoi a l’espera que la Generalitat recepcione el CEEM

Des del consistori s'han portat avant tots els passos necessaris, els tècnics de la Generalitat van visitar el CEEM el passat 14 de juny i s'està a l'espera que accepten la recepció

L’ajuntament d’Alcoi ha realitzat tots els passos necessaris perquè la Generalitat Valenciana, i en concret la Conselleria de Polítiques Inclusives, recepcione el Centre Específic de Malalts Mentals (CEEM) situat en el Barranquet de Soler, de fet els tècnics de la Conselleria el van visitar el dia 14 de juny i actualment s’està esperant el seu informe per a la recepció per la seua part de l’edifici.

«L’ajuntament ja ha fet tots els passos necessaris, la pilota està en la teulada de la Generalitat que ha d’acceptar aquesta recepció», explica Jordi Martínez, regidor d’Obres.

«L’edifici no ha patit cap problema de canonades, ni s’ha inundat, tal com ha denunciat Compromís de forma interessada, un partit per al qual només existeixen quatre conselleries, que les assumeix com a pròpies, i com a part d’un govern de coalició, realment hi ha 12. El passat el dia 3 de juny, l’entroncament del depòsit d’ACS (aigua calenta), que està en una habitació independent a la resta de l’edifici, es va clivellar. Això va provocar que s’isquera única i exclusivament l’aigua d’aquest depòsit, el que no provocar cap mal, atés que aquesta estança està dotada d’embornals, en els punts més baixos, ja que aquest espai alberga exclusivament aquestes instal·lacions i es preveu que en determinats moments puga tindre aigua, com per exemple quan es realitzen les neteges dels depòsits. El dia 4 de juny al matí es va substituir aquest entroncament, tornant a omplir-se el depòsit, una reparació realitzada pels tècnics de l’ajuntament d’Alcoi», explica l’edil d’Obres.

Martínez recalca que «És per a estar indignats amb les declaracions de Mario Ivorra, portaveu de Compromís, qui a més diu que ‘estranyament, i la conselleria encara no ha rebut el traspàs CEEM’, des del Govern Municipal hem portat avant tots els passos per a realitzar el traspàs de l’edifici; comuniquem a Conselleria que l’edifici estava completament acabat, van vindre els tècnics i és aquesta Conselleria la que està allargant el procés».

Cal recordar que aquest centre, de caràcter comarcal, és una infraestructura molt demandada pels malalts i les seues famílies i constarà de 40 places de residència i 20 places de centre de dia. Les últimes obres que va realitzar l’ajuntament van consistir en la climatització, actuacions contra incendis i telecomunicacions i van suposar, finalment, un cost de prop de 300.000 euros.

També que en el Pressupost de la Generalitat Valenciana hi ha dos milions d’euros per a equipar l’espai una vegada se signe la cessió d’aquest, «que serà quan la Conselleria vulga, perquè des de l’ajuntament ja hem fet tot el necessari», matisa el regidor. La gestió del centre, de caràcter comarcal, també serà de competència autonòmica.

«Em sembla lamentable, una cosa que sembla habitual en Mario Ivorra, abans de preguntar que ha passat llança acusacions en premsa i xarxes socials, sense saber si és veritat, unes acusacions amb les quals pretén fer mal polític encara que siga faltant a la veritat», conclou, Jordi Martínez.

ValenciàEspañol