Alcoi aplicarà noves mesures contra la Covid-19

Un dels aspectes en què és farà especial incidència serà en el control de possibles "botellons", per l'augment de casos entre el col·lectiu de joves.

Aquest matí s’ha produït una reunió en l’Ajuntament d’Alcoi per a coordinar la implantació dels noves mesures, acordades en l’àmbit estatal per a totes els autonomies, i publicades hui per la Generalitat Valenciana.

Els mesures que ja estan en vigor és plantegen de manera transitòria durant un període de 21 dies, podent-es prorrogar en funció de la situació epidemiològica.

L’Ajuntament ha acordat reforçar els torns de la policia local, i dels tasques de control i seguiment per a aconseguir el compliment dels mesures. També recorden la imprescindible col·laboració ciutadana davant una pandèmia social que només és combat entre totes i tots.

En la reunió ha participat l’alcalde, Toni Francés, el regidor de Seguretat, Raül Llopis, la cap accidental de la Policia Local, Mercedes Ponsoda, i la cap de gabinet d’Alcaldia, Xesca Lloria.Un dels aspectes en què és farà especial incidència serà en el control de possibles “botellons”. Al mateix temps, és recorda la importància de complir amb els mesures a tota la ciutadania, especialment als joves, un col·lectiu on la Covid-19 està tenint més incidència als últimes setmanes.

“La responsabilitat de complir amb els mesures per a combatre la Covid-19 és de totes i tots. Als últims mesos ja hem vist que la situació inèdita a la qual ens enfrontem només és pot combatre de manera col·lectiva, i que cadascun de nosaltres ha de complir i entendre la importància de protegir-es, tant en l’àmbit públic com en els reunions privades, per a evitar el contagi comunitari. Els alcoianes i alcoians ja han mostrat de manera majoritària la seua responsabilitat als últims mesos però, no podem relaxar-ens, ja que l’epidèmia segueix present”, recorda l’alcalde.

Entre els mesures aprovades és troba la suspensió de l’activitat de discoteques, bar de copes, karaokes i actuacions amateurs en establiments de restauració. Pel que respecta a l’hostaleria, el límit de persones en una mateixa taula es situa en deu, han de tancar a l’una de la matinada i a partir dels dotze de la nit ja no poden acceptar-es nous clients. El consum ha de ser en la zona delimitada per als terrasses i asseguts en els taules. Igualment, queda prohibit el consum de begudes en el carrer o espais públics de manera col·lectiva, és a dir, el conegut com a “botelló”.


Tampoc és permet fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure si no és pot assegurar la distància mínima interpersonal de 2 metres. D’altra banda, és important també la recomanació de restringir els reunions familiars privades, la recomanació indica que aquestes segueixen d’un número màxim de 10 persones i que estiguen limitades a grups amb convivència estable.
Els esdeveniments que poden comptar amb una afluència major de 400 persones a més dels mesures indicades, hauran de comptar amb una avaluació de cingles i l’autorització de Salut Pública.

Per últim, també s’implanten noves mesures en els residències i centres sociosanitaris, amb test PCR als ingressos i al personal, limitar els visites a una persona i una hora al dia i la limitació al màxim dels eixides per als residents.


CatalàEspañol