En marxa el procés per a integrar la Colònia d’Aviació en Santa Rosa

És necessària una modificació puntual del PGOU que correspon al ple municipal.

La integració de la Colònia d’Aviació avança. S’ha aprovat i publicat l’informe ambiental i territorial de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana, de l’àmbit denominat Colònia d’Aviació. Amb ell, acaba la fase ambiental i s’inicia la fase urbanística perquè l’Ajuntament puga integrar este important espai en el barri de Santa Rosa.

Esta modificació urbanística del PGOU definirà les obres de rehabilitació dels espais públics així com les condicions per a la rehabilitació edificatòria i la construcció de nous immobles. En definitiva, Santa Rosa incorporarà 7.500 m² de sòl públic, dotant al segon barri alcoià més poblat, d’un gran espai amb nous serveis i infraestructures.

Cal recordar que des dels anys 50, la Colònia d’Aviació, ha sigut un gran espai, dins de la pròpia ciutat, tancat i propietat del Ministeri de Defensa, que comptava amb els seus propis habitatges i infraestructures. L’alcalde, Toni Francés, destaca l’avanç per a aconseguir un espai molt necessari per a Alcoi i per a Santa Rosa: “Hem aprovat un tràmit important per a integrar la Colònia d’Aviació a la ciutat.

Ara, el ple municipal haurà d’aprovar tant l’exposició pública com la modificació puntual del PGOU. Estem per tant, en el camí adequat perquè els 7.500 metres de sòl públic de la Colònia d’Aviació siguen part del barri de Santa Rosa, dotant a este barri d’un espai imprescindible per a nous serveis”.

En estos moments, l’Ajuntament ha d’incorporar els resultats de la fase ambiental a la documentació tècnica existent que, al seu torn, ha d’estar supervisada per tots els departaments municipals implicats. Incorporada i revisada la informació, el següent pas serà portar la proposta de modificació puntal al ple de l’Ajuntament d’Alcoi perquè s’aprove el seu sotmetiment a informació pública. Esta fase d’exposició pública serà de 45 dies, transcorregut els quals, i contestant les al·legacions pertinents, si n’hi haguera, podrà realitzar-se l’aprovació definitiva de la modificació pel ple municipal, que és l’òrgan competent per a esta.

Des del govern es recorda, que realitzat el Pla de Participació de la Colònia, i una vegada s’aprove la modificació del PGOU, el Ministeri de Defensa ja podrà realitzar la inversió de 500.000 euros en la zona, els habitants de la colònia podran optar a adquirir els seus habitatges i des de l’administració estatal s’entregarà a l’ajuntament el sòl signat en el conveni, sumant la ciutat 7.500 metres públics per al barri de Santa Rosa, i donant resposta a una reivindicació històrica dels veïns de la ciutat.

ValenciàEspañol