Ja es poden votar els pressupostos participatius d’Alcoi

A partir de hui, 9 de desembre a les 12.00 hores, i fins al 22 de desembre es pot emetre el vot per internet o presencialment.

Publicitat

Totes les persones majors de 16 anys i empadronades a la ciutat a 1 d’octubre de 2019 ja poden votar els pressupostos participatius i ho podran fer fins al 22 de desembre en Internet en www.alcoiparticipa.com, o presencialment en els centres de majors , les biblioteques, el Centre d’Esports i SIAC. Seran finalment, 33 propostes les que la ciutadania podrà seleccionar, 23 d’inversió i 10 de despesa corrent amb un pressupost total de 400.000 euros.

La ciutadania d’Alcoi pot votar, els pròxims 14 dies, les propostes finalistes dels pressupostos participatius 2020. Un total de 33 iniciatives nascudes a través de les veïnes i veïns de la ciutat per a fer d’Alcoi una ciutat millor. D’elles, un total de 23 propostes són d’inversió, i el pressupost destinat a les mateixes ascendeix fins als 320.000 euros.

PublicitatRovira  

La regidora de Democràcia Participativa i Transparència, Teresa Sanjuán, destaca el compromís de les alcoianes i alcoians per seguir millorant Alcoi: «Després de cinc anys, els pressupostos participatius a Alcoi estan consolidats, fet que es demostra amb les múltiples propostes que les nostres veïnes i veïns han realitzat al llarg d’esta campanya, i amb la mobilització social que hi ha hagut per avalar les propostes. Un sistema que estrenem enguany, els avals, i que ha donat molt bon resultat. Cal destacar que tenim una ciutadania compromesa en aportar solucions, ara toca votar estes millores, demostrant que la participació és important i que entre totes i tots, segur que farem d’Alcoi la ciutat que ens mereixem».

Entre les propostes d’inversió, la majoria que trobem estan encaminades a dos temes principalment: millorar l’accessibilitat de la ciutat i seguir augmentant els espais per a la pràctica esportiva, o espais socials com el Centre d’Oliver o l’Alberg caní. També trobem suggeriments per a millorar els jocs infantils dels parcs fent-los més inclusius, per a fer dels patis dels centres educatius públics de la ciutat, espais actius; en la Il·luminació del carrer Balmes o més zones d’aparcaments en diferents barris.

Per la part de l’esport, destaca, per exemple, construir un circuit municipal de ciclisme o esports de roda en asfalt; espais per a la pràctica del skate o un circuit per a les activitats del Club Radiocontrol Alcoi.

En les propostes d’inversió, es poden votar un màxim de tres entre les següents:

PublicitatJuega Limpio Orihuela