Alcoi pretén incorporar persones majors de 30 anys amb el programa ‘Avalem Experiència’

El pla integral d’ocupació i formació ‘Avalem Experiència’ és una estratègia del Consell de la Generalitat, finançada amb el Fons Social Europeu (FSC), amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat de persones aturades majors de 30 anys.

L’Ajuntament ha demanat la línia d’ajudes EMCORP per a persones sense feina que, almenys, tinguen 30 anys per a la realització d’obres i serveis d’interés general en col·laboració amb les corporacions locals de la Comunitat Valenciana.

La duració del contracte de treball és de 6 mesos i l’Ajuntament ja ha sol·licitat a la Conselleria una subvenció de més de 400.000 euros, una quantitat que no és definitiva i que variarà en funció de la resolució definitiva de l’òrgan autonòmic. Cal recordar que l’Ajuntament també està pendent de la resolució de la subvenció per al programa ‘Avalem Joves’ que, en aquest cas, va adreçat a joves que no hagen complit els 30 anys.

Els perfils que es plantegen incorporar des de la Casa Consistorial estan vinculats, en la seua major part, a treballs de manteniment de la ciutat, relacionats tant amb el món forestal com amb llocs per a oficials d’obres, neteja, electricitat i jardineria. També es plateja poder reforçar la plantilla amb altres perfils més qualificats, d’educadors ambientals amb estudis específics de formació professional o amb estudis superiors vinculats a l’àmbit de la Smart City.

El regidor d’Ocupació i Empresa, Alberto Belda, destaca la importància d’aquesta iniciativa: «Tots sabem que la desocupació és un element que erosiona i genera frustració en aquelles persones de més edat que no troben un lloc de feina. Aquest programa suposa una segona oportunitat per als alcoians i alcoianes que volen treballar. A la satisfacció de trobar feina se suma, a més a més, saber que tasca que realitzen serveix per a millorar la seua ciutat».
«La gent que ha participat d’aquest programa ha demostrat molta il·lusió per poder tornar a desenvolupar una feina i estem segurs, que la seua participació serà un revulsiu i una motivació important per incorporar-se al món laboral» afegeix Belda.

ValenciàEspañol