21.2 C
Valencia

Alcoi fa una actuació d’emergència per solucionar els problemes del polígon Santiago Payá

Les precipitacions violentes i intenses, acompanyades de vent de la borrasca 'Gloria' van provocar despreniments del vessant que van afectar el cunetó.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’ajuntament d’Alcoi ha fet una actuació d’emergència en el Polígon Santiago Payá per evitar que vagen a més els problemes causats per la borrasca ‘Gloria’, que amb unes pluges molt intenses en molt poc temps va provocar un despreniment del vessant situat en la part superior del cunetó. Este despreniment del vessant va trencar part d’este cunetó, i va afectar algunes empreses.

Les obres d’emergència per a l’estabilització dels terrenys solsits durant la borrasca Glòria ja han finalitzat i han consistit en la retirada de les terres caigudes sobre l’esquena de les naus industrials, l’atalutzament del vessant existent, amb el tall de desenes de pins arrossegats, la construcció d’un mur d’escullera per a contenció del peu del lliscament, la reconstrucció del tram de camí de servei desaparegut i la de l’aigüera (cunetó de guarda), on ara en cas de pluja les aigües ja poden ser reconduïdes. L’import d’estes obres mínimes i imprescindibles per evitar danys majors, ha ascendit a 136.922,67 euros, d’execució i de 5.384,50 euros d’honoraris tècnics.

- Publicitat -

Ara està en procés de licitació la segona part de l’obra que aprofitarà per a acabar d’estabilitzar tot el vessant d’esta part del Polígon. Són obres que no tenen cabuda com a emergència. S’han de considerar d’urgent tramitació, per import d’obra 96.335,47 euros, més 4.142,43 euros d’honoraris tècnics. L’actuació consistirà en la reposició de l’afirmat del camí de servei, la neteja dels trams de cunetó aterrats en punt pròxims, la instal·lació de la xarxa de subjecció de talussos nous i el retesament dels ancoratges existents i somoguts.

Recordem que el cunetó es va construir per evitar les filtracions d’aigües pluvials que inundaven les naus de les empreses tant en la part est com en l’oest del polígon. Amb les dos obres, tant la del cunetó oest com l’est del polígon Santiago Payá, l’Ajuntament va invertir prop de 500.000 euros per a donar solució als problemes d’aigües pluvials que tenien les empreses d’esta important àrea industrial de la ciutat.

- Publicitat -

El regidor d’Empresa i Ocupació, Alberto Belda, destaca que «per al nostre Govern la Indústria en Alcoi és fonamental, fa pocs dies vam presentar el Pla d’Impuls Industrial amb sis eixos bàsics, posicionament i promoció, oferta formativa, potenciar l’impuls industrial, descarbonització i modernització de les àrees industrials i innovació i digitalització, al costat de 28 accions concretes o objectius, una mostra més que treballem per la nostra ciutat i la nostra indústria, que per a nosaltres és una prioritat».

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,058FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El mes de la tomata de penjar d’Alcalà ‘enamora’ paladars de tota la província

Este cap de setmana segueixen les propostes gastronòmiques i culturals que inclouen visites, rutes i excel·lents menús amb el producte estrella que segueix amb un bon ritme de vendes.

Borriana baixa un 25% la taxa de ‘residus’ a comerços i activitats econòmiques

L'alcaldessa ha animat la població a sol·licitar altres rebaixes i bonificacions ja previstes com la reducció quasi a la meitat d'esta taxa per a persones majors

Ferit un motorista després d’un accident amb un cotxe a la Vall d’Alba

Un motorista de 50 anys va resultar ferit ahir després de patir una col·lisió amb un cotxe en la carretera CV-15 a l'altura de la Vall d'alba.

Rescaten a un jove després de caure al riu Serpis a Beniarjó

Un jove de 23 anys va resultar ferit anit després de caure accidentalment al riu Serpis en el terme municipal de Beniarjó.
- Advertisement -

: Valencià