22.1 C
Valencia

Alcoi, un municipi que recicla cada vegada més

En 2020, Alcoi també ha començat a implantar el contenidor marró, dedicat a les restes orgàniques, un pas important que suposarà un major reciclatge

- Publicitat -AVL

Tal i como indica el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, si observem les dades dels últims anys, la tendència del reciclatge segueix en augment en la ciutat d’Alcoi en totes les fraccions: paper-cartó, envasos i vidre, disminuint en la part de restes.

I és que mentre el reciclatge de les alcoianes i alcoians suposa una compensació econòmica per a les arques municipals que en 2019 va superar els 266.000 euros, tot el que es replega en el contenidor gris, on van les restes, té un cost econòmic. Però el cost no només és econòmic sinó també mediambiental.

Les restes per les quals es paga s’enterren en abocadors, es cremen o van a cimenteres amb els problemes mediambientals que això genera. En canvi, els contenidors groc, verd i blau van a diferents plantes de reciclatge situades en Sant Vicent, Villena, Benidorm i Elda.

En 2020, Alcoi també ha començat a implantar el contenidor marró, dedicat a les restes orgàniques, un pas important que suposarà un major reciclatge, ja que estes deixalles es reconverteixen en compost industrial i, per tant, es col·labora en l’Economia Circular i el reciclatge de la matèria. L’ús d’este nou contenidor que funciona amb clau per a garantir una correcta utilització també ajudarà a reduir allò que s’aboca al contenidor gris. A banda de donar clau a la ciutadania que vulga fer ús del contenidor, sol·licitant-ho al telèfon 965537127 o el correu organic@alcoi.org, també s’arreplegarà l’orgànica a 30 usuaris considerats grans productors, com residències o menjadors escolars, oferint-los un contenidor molt a prop o el servei porta a porta.

Silvestre, explica que “el compostatge manté els materials fora dels abocadors, aporta nutrients al sòl, atrau i reté l’aigua de pluja i redueix la producció de gasos en els abocadors que, al cap i a la fi, són gasos d’efecte d’hivernacle molt potents. Totes les restes orgàniques que depositem en el contenidor marró van a una planta de compostatge. Moltes alcoianes i alcoians ja tenen la seua clau per fer ús del nou contenidor marró i seguirem amb la campanya fins a setembre”.


Altres campanyes municipals realitzades en 2019 com “Desplastifica’t” per part de les escoles associades a la Unesco per a reduir el consum de plàstics que ha continuat amb noves accions el 2020, o l’augment dels contenidors d’oli fins a un total de 30 auguren una nota encara més alta per a la ciutat al final de l’any 2020 en l’assignatura del reciclatge.
En el cas dels voluminosos, que ara es recullen porta a porta de manera gratuïta telefonant al 900 101 843, i que es van implantar en 2018, la recollida també s’havia incrementat en 2019 i principis de 2020, reduint-se, no obstant això, durant el període del confinament.
Les dades dels contenidors d’Alcoi durant el 2019 van ser més positives que en anys anteriors, el que també va suposar més ingressos en este apartat perquè en el tema dels contenidors, tal com s’ha apuntat anteriorment, l’Ajuntament rep diners per tot el que s’arreplega excepte el contenidor gris, pel que paga 46 euros per tona més IVA. En 2019, en el cas dels envasos en compensació per tona, s’han aconseguit 186.529,80 euros; en envasos en compensació per transport, 14.645,74 euros; en cartó porta a porta, 5.808,78 euros; cartó càrrega contenidor lateral , 27.920,82 euros; paper cartó venda per tona, 9.200,64 euros i vidre , 22.749,47 amb una compensació total de 266.855,25 euros.


Silvestre també destaca l’esforç de totes i tots en un tema important per a la ciutat i per al planeta: “La necessitat de reduir, reciclar i reutilitzar és un dels grans reptes al que ens enfrontem les ciutats. La conscienciació cada vegada és major, sobretot, en les noves generacions però hem de seguir posant tots els nostres recursos per a facilitar la recollida selectiva. També utilitzar productes respectuosos amb el medi ambient i reutilitzant al màxim. D’esta manera apostem per una ciutat i un planeta amb futur”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,740FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià