L’Alcora posa en marxa la primera de les brigades socials de 2018 amb 10 persones

L'Ajuntament ha contractat a 10 persones per a la realització d'un projecte d'interés per a la localitat.

698

L’Alcora ha posat en marxa la primera de les brigades socials de 2018, a través de la qual l’Ajuntament ha contractat a 10 persones per a la realització d’una obra d’interés local.
Aquesta setmana han començat la formació prèvia a l’execució del projecte, que està previst que s’inicie a mitjan pròxima setmana i que consistirà en la rehabilitació de la plaça situada en el carrer Sant Francesc, a l’altura dels safaretjos.

L’alcalde, Samuel Falomir, el primer tinent d’alcalde, Víctor Garcia, i la regidora d’Ocupació, Nuria Sánchez, han visitat aquest matí als integrants d’aquesta primera brigada a l’aula de formació.

Sánchez ha recordat que l’Ajuntament contractarà enguany a 31 persones aturades mitjançant les brigades d’ocupació social. La previsió és realitzar 3 projectes, en cadascun dels quals treballaran 10 persones durant 4 mesos, a més d’un monitor, que dirigirà les tres actuacions, segons indica la regidora.

La segona brigada durà a terme la construcció de banys al paratge de Sant Cristòfol i la tercera realitzarà diferents actuacions de millora al col·legi Grangel Mascarós.

A més, 4 empleats de cadascuna d’aquestes brigades treballaran en el projecte de recuperació i valorada de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda.

Les brigades d’ocupació social són una de les iniciatives que s’inclouen dins del pla d’ocupació de l’Ajuntament de l’Alcora, un pla que- com explica Sánchez- té com a finalitat “promoure la inserció laboral de persones aturades i afavorir el seu accés al mercat de treball, combinant ocupació i formació”.