La VII Ruta Gastronòmica del Caragol, un gran èxit a l’Alcora

L’Ajuntament de l’Alcora ha mostrat la seua satisfacció pel resultat de la VII Ruta Gastronòmica del Caragol, que es va celebrar entre el 18 d’agost i el 2 de setembre, coincidint amb les Festes del Crist 2018.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Víctor Garcia, ha destacat “l’elevada participació”, acreditada pel volum total de caragols degustats, al voltant de 3.000 kg, segons les dades aportades.

Les xifres avalen el “gran interés” que desperta esta singular ruta entre veïns i visitants i posen de manifest el “positiu impacte econòmic” que suposa per als establiments que participen en ella. Cal recordar que en esta setena edició han participat 28 establiments.

Garcia ha agraït la seua implicació i ha ressaltat que “amb el seu bon fer culinari han mostrat la bona gastronomia amb la qual compta la nostra localitat”, ha manifestat.

Així mateix, el responsable de Turisme ha valorat “molt positivament” les novetats introduïdes enguany, tals com la reducció, de 6 a 4, dels segells necessaris per a aconseguir el ‘Carnet de Caragoler’, un títol honorífic que dóna dret als seus titulars a votar pel bar o restaurant que, segons el seu criteri, prepara la millor tapa de caragols, i participar en el sorteig d’un menjar o sopar per a dues persones en un restaurant de l’Alcora.

Quant als guardons, es procedirà a realitzar el recompte de vots per establir els tres premis de l’edició, corresponents al primer, segon i tercer establiment més votats.

“La Ruta Gastronòmica del Caragol s’ha consolidat com una iniciativa molt destacada dins de l’oferta turística i gastronòmica de la nostra localitat”, que “a més de donar a conéixer esta tradició tan alcorina, fomenta la participació en les festes”.
Cal destacar que el caragol és el producte estrella de l’aperitiu o el ‘tapeo’ en les Festes del Crist de l’Alcora.

Cuinat d’una manera més o menys similar però sempre amb subtils diferències, quasi tots els bars i restaurants els ofereixen en estes dates. Se solen cuinar amb una salsa (picaeta) en la qual no falta la guindilla, afegint a voltes herbes aromàtiques de la zona (el romaní és la principal), pernil, cansalada, xoriço, ametla, tomaca o algun ingredient “secret”. Cada cuiner o cuinera li acaba donant un toc personal i distintiu.

ValenciàEspañol