La reforma de l’Ajuntament de l’Alcora guanya el 2n premi a l’Ús del Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes

L'alcalde, Samuel Falomir, “celebra la consecució del premi i destaca la importància de promocionar l'ús de productes ceràmics en l'obra pública”.

492

L’Ajuntament de l’Alcora ha quedat en segon lloc a la primera edició dels Premis Província de Castelló a l’Ús del Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes impulsat per la Diputació de Castelló.

D’aquesta manera, el consistori alcorí rebrà 15.000 € per part de la institució provincial, quantia amb la qual està dotat el Segon Premi de la convocatòria.

Concretament, el projecte premiat ha sigut la remodelació i millora de les places de l’Ajuntament i del Convent i els carrers Sant Francesc i Arquebisbe Gasch, executat en 2017, “l’actuació urbanística més important realitzada a l’Alcora en l’última dècada”, segons assenyala l’alcalde del municipi, Samuel Falomir.

Falomir celebra “la consecució del guardó i aplaudeix la posada en marxa d’aquest tipus d’iniciatives per part de la Diputació, destacant la importància de promocionar l’ús de productes ceràmics per part de les administracions en l’obra pública”. “Gràcies a l’afany innovador del sector, la ceràmica ofereix una àmplia gamma de possibilitats i solucions, sent en l’actualitat un material d’altes qualitats i prestacions, molt recomanable per al desenvolupament de projectes urbans”, explica el primer edil.

Dels projectes presentats, des del departament de Promoció Ceràmica de la Diputació s’ha valorat l’adequació de les característiques tècniques als requeriments de l’ús urbà, els aspectes formals del producte o sistema, el caràcter innovador, la singularitat del projecte executat i la proporció i equilibri en la utilització del material ceràmic respecte al global de l’actuació.