19.3 C
Valencia

Alcora i FACSA busquen restes d’ARN del SARS-CoV-2 en les aigües residuals urbanes

El projecte COVID WATER s'expandeix a la província de Castelló gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament de l'Alcora i FACSA

- Publicitat -AVL

L’estudi actua com un sistema d’alerta primerenca de la possible presència de persones infectades pel virus, independentment que manifesten o no símptomes

L’Ajuntament de l’Alcora i FACSA, empresa responsable del servei de proveïment d’aigua i del sistema de sanejament i depuració d’aigües residuals de la localitat, han subscrit hui un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’analitzar la presència de material genètic de SARS-CoV-2 en les aigües residuals procedents de la localitat.

En l’acte han estat presents l’alcalde, Samuel Falomir, en representació del consistori alcorí, i per part de FACSA, Jose Claramonte, director general, Rafael Ferrer, cap de zona, Pascual Maximino, director de l’àrea de proveïment, i Ignacio Aparici, cap de servei del municipi.

La col·laboració s’emmarca en el Projecte COVID WATER que la companyia de Grup Gimeno va posar en marxa a la fi de març en diferents comunitats autònomes en les quals presta servei.

La informació obtinguda a partir de la detecció de material genètic de SARS-CoV-2 permet generar una alerta primerenca en els municipis sobre la possible presència de persones infectades pel virus, independentment que manifesten o no símptomes. Per això, un dels objectius d’aquest projecte que s’inicia al costat de l’Ajuntament de l’Alcora és realitzar un seguiment dels nivells de càrrega vírica en les aigües residuals. D’aquesta manera, s’espera poder contribuir a millorar la prevenció de futurs rebrots i col·laborar en l’aportació d’indicadors que faciliten la presa de decisions de mesures que han demostrat ser eficaces per a frenar l’expansió del virus, com són el confinament i distanciament social.

El projecte té una duració prevista de 16 setmanes, per la qual cosa permetrà fer un seguiment detallat de l’evolució de l’epidèmia per COVID-19 durant l’actual transició cap a una nova normalitat. L’anàlisi de dades s’està realitzant, combinant informació demogràfica, epidemiològica, ambiental, de mobilitat i amb la pròpia generada durant el projecte mitjançant la detecció de la presència de material genètic de SARS-CoV-2 en les aigües residuals dels diferents sistemes de sanejament triats.

Tota aquesta informació serà integrada en l’eina digital COVID WATER que combina avançats sistemes d’informació geogràfica amb recursos d’intel·ligència artificial i anàlisi massiva de dades.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,627FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià