El PP de L’Alcora exigeix el certificat de buidatge de REYVAL davant el malestar dels veïns

REYVAL va sol·licitar al març a l'ajuntament un nou informe de compatibilitat urbanística sense tenir encara certificat oficial de la Conselleria de Medi ambient que acredita el buidatge de les seues instal·lacions.

El Partit Popular de L’Alcora ha tornat a sol·licitar a l’equip de govern, que exigisca a la Conselleria el certificat de buidatge de les instal·lacions de Reyval que acredite que, efectivament, no s’està realitzant cap activitat il·legal i sense llicència en la planta perquè l’Ajuntament puga realitzar les inspeccions oportunes davant la permissivitat, que està havent-hi per part de la Conselleria de Medi ambient amb la mercantil que, cal recordar, ha sol·licitat també permís per a continuar desenvolupant les seues activitats en L’Alcora sota un altre nom.

El passat mes de març la mercantil va demanar a l’ajuntament un nou informe de compatibilitat urbanística sense tenir encara certificat oficial de la Conselleria de Medi ambient que acredita el buidatge de les seues instal·lacions “alguna cosa que ha despertat gran malestar i preocupació entre els veïns, ha assenyalat” la regidora del PP, Merche Mallol.

Per aquest motiu, i, com a conseqüència de “la deixadesa i vista grossa que està tenint la Generalitat amb aquesta empresa que havia d’haver tancat les seues instal·lacions i haver deixat de realitzar tot tipus d’activitat el passat 31 de desembre”, la regidora exigirà, a més d’una còpia del certificat de buidatge de les instal·lacions, una trobada amb l’alcalde, Samuel Falomir, per a “conéixer de primera mà les novetats i els avanços sobre les gestions realitzades per REYVAL per a aconseguir una nova autorització ambiental integrada i seguir en actiu”.

“Ja en el seu moment instem a Falomir i els seus socis de Compromís a realitzar els controls pertinents a l’empresa perquè complisca, ja que hem vist com tant des de Conselleria com per part del govern local hi ha hagut molta màniga ampla i molta permissivitat amb l’empresa. No obstant això, un mes després, seguim sense saber si hi ha hagut o no algun avanç en el tema”.

“Ens preocupa que tant la Generalitat com el mateix govern municipal estiguen tractant com a secundari un tema tan important per a L’Alcora i els seus veïns. Ens ha costat molt temps que la Justícia es pronunciara en contra de la incineradora i ara són les administracions les que han de vetlar perquè l’empresa complisca i no es vulneren ni els interessos del poble ni les sentències judicials”, ha afirmat Mallol.CatalanSpanish