Alcossebre ha començat les obres per a fer accessible el Sender Litoral de la Platja Romana

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre es fa càrrec de l'actuació, amb l'autorització de Costes, per solucionar els problemes de mobilitat que generava el tipus de sòl.

573
Segons l'informe és un dels centres "més conflictius del sistema penitenciari espanyol, degut entre altres coses, al fet que alberga una mescla molt diversa d'interns i internes"

Els nombrosos visitants i veïns d’Alcalà-Alcossebre que solen passejar pel Sender Litoral de la platja Romana podran fer-ho aquest estiu per un ferm sense els problemes de mobilitat que es patien fins ara, pel tipus de sòl de terra tova amb el qual estava cobert.

Ja han començat les obres que faran possible aquesta actuació, de la qual es fa càrrec l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, amb un pressupost de 30.000 euros i que consisteix en l’aplicació d’un tractament que fixa el paviment, dotant-lo de més duresa i, per tant, evitant el deteriorament, els despreniments i l’aparició de pedres que es produïen en situacions com pluges o per l’ús continuat.

En aquests moments, s’està condicionant el Sender, amb moviments de terres i preparació del ferm, per poder començar a aplicar el tractament i es calcula que, en dues setmanes, puga estar finalitzada tota l’actuació.

“Ja podem anunciar que s’està executant aquesta obra tan reclamada amb la qual quedaran solucionats tots els problemes de mobilitat del Sender Litoral, sense perdre el seu atractiu natural i turístic”, ha assenyalat l’alcalde Francisco Juan. Cal destacar que aquesta adequació ha estat llargament demandada per part de veïns i usuaris de la platja.

Per poder actuar en el traçat del Sender ha estat necessària l’autorització de la Direcció general de Sostenibilitat de la Costa del Ministeri de Medi Ambient, en tractar-se d’una zona afectada pel domini públic marítim-terrestre. Per part de l’Ajuntament s’ha sol·licitat aquesta actuació, en diverses reunions a Madrid i, en dates més recents, a través de la Subdelegació del Govern.

L’Alcalde ha destacat que “hem reclamat de forma constant davant del Ministeri i el Servei Provincial de Costes perquè poguera realitzar-se aquesta actuació perquè teníem clar que era necessària. Finalment, i gràcies al fet que no ens hem conformat i hem insistit, I per això serà possible”.