El Passeig Marítim d’Alcossebre present en l’APP CeramiCS, sobre ceràmiques innovadores

La Diputació de Castelló i el Col·legi Territorial d'Arquitectes de Castelló creen una APP que localitza i cataloga entorns urbans, en els quals els revestiments ceràmics són protagonistes.

605

El Passeig Marítim d’Alcossebre apareix com una de les localitzacions integrades en l’APP CeramiCS creada per la Diputació de Castelló i el Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló. L’aplicació, que es pot descarregar i consultar en dispositius mòbils, permet catalogar i localitzar entorns urbans de la província que compten amb aplicacions ceràmiques innovadores, creant una base de dades que pot tenir repercussió tant a escala professional com turístic. L’aplicació s’ha presentat a la fira Cevisama amb l’objectiu de potenciar el sector ceràmic i, al mateix temps, distingir els municipis que han apostat per espais urbans en els quals la ceràmica és protagonista.

A la fitxa en la qual es cataloga l’obra del Passeig Marítim d’Alcossebre s’explica que es tracta d’una actuació de 1.500 metres quadrats amb paviment en gris porcellànic amb diversitat de textures i dimensions, creant un efecte òptic avantguardista i, al mateix temps, adaptat a les característiques de l’espai urbà en què s’ubica, que va ser sotmés a una peatonalització. L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ja va rebre el IX Premi Porcelonosa per aquest mateix projecte en 2016.

A través d’CeramiCS, entrant en cada un dels projectes l’usuari podrà obtenir informació referent a l’obra, a la ceràmica utilitzada en ella i passejar a través de la galeria de fotos. Pot també utilitzar les pestanyes de ‘favorit’ i ‘visitat’ per tenir un ordre de tots aquells projectes que més ens agradin i organitzar-nos una ruta per visitar-los. També compta amb l’opció ‘mapa’ que ens ajudarà a localitzar cadascuna de les obres que apareixen en l’aplicació i veure en tot moment quines obres tenim més a prop del punt en què ens trobem.

L’Alcalde Francisco Juan ha assenyalat “l’interés constant de la Diputació de Castelló per visibilitzar als municipis, creant noves eines com aquesta que aconsegueix crear un aparador virtual dels pobles que hem apostat per solucions urbanes innovadores amb ceràmica de Castelló”.