23.8 C
Valencia

Aldaia crea bancs d’aliments al centre urbà i al Barri del Crist

Els primers lots repartits contenien aliments de primera necessitat com a ous, llet, pasta, cereals, llegums i verdures entre altres.

- Publicitat -AVL

El divendres passat es va dur a terme a Aldaia i el Barri del Crist el primer lliurament d’aliments per part del banc d’aliments de recent creació. Este sorgeix com a resposta a les necessitats que, en l’actual estat d’alarma per la Covid-19, presenten diferents famílies que denuncien la falta de resposta de serveis socials de cara a garantir cobrir les necessitats bàsiques.

Donada la dilació en l’espera per a ser atesos per part de serveis socials, les persones que componen el banc d’aliments i per la incipient emergència que han traslladat les famílies, han pres la decisió de posar-se en funcionament contactant amb diversos establiments com a fruiteries i llocs de mercats municipals que han cedit part de la seua mercaderia. Així doncs, els primers lots repartits contenien aliments de primera necessitat com a ous, llet, pasta, cereals, llegums i verdures entre altres. Fruit de la solidaritat de les persones que han fet les donacions s’han superat amb escreix les primeres expectatives de recollida d’aliments.

Després del recent anunci d’allargar l’estat d’alarma fins a finals del mes d’abril, des del banc d’aliments se centraran esforços a aconseguir que l’Ajuntament d’Aldaia dote dels recursos necessaris a serveis socials, tant per a detectar els casos d’abandó institucional que s’estan transmetent al banc d’aliments per part de diferents famílies, com per a actuar de manera eficient i permetre una alimentació bàsica garantida. D’igual manera, s’estan detectant altres necessitats com la bretxa digital que impedeix que fills de les famílies ateses puguen accedir al material i classes telemàtiques que s’estan impartint des dels centres educatius.

Esta experiència ha sorgit de manera paral·lela a altres iniciatives solidàries existents en La Coma, Natzaret o el Cabanyal, on d’igual manera s’han fet càrrec d’una realitat comuna, com és la falta de protecció de les famílies més vulnerables.

Des del banc d’aliments s’està publicitant per xarxes socials els telèfons de contacte per a aquelles persones interessades que puguen aportar aliments no peribles, o bé aquelles famílies que estiguen en situacions difícils i hagen esgotat la via administrativa contactant amb serveis socials.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià