Desmantellat un grup dedicat a la venda de cocaïna i marihuana a Aldaia

S'ha intervingut més de 4.100 euros, cocaïna, marihuana, nombrosos útils per a la preparació de la droga i tres vehicles

Agents de la Policia Nacional han detingut a onze persones, d’origen espanyol, com a presumptes autores dels delictes contra la salut pública i grup criminal. A més a quatre dels ara arrestats també se’ls imputa blanqueig de capitals, ja que haurien adquirit sis immobles amb diners obtinguts del “sovintege”.

S’han realitzat sis registres en habitatges d’Aldaia i Manises, en les quals s’ha intervingut més de 4.100 euros, 18 grams de cocaïna, més de 300 plantes de marihuana i 300 grams de la mateixa substància i tres vehicles.

Les investigacions es van iniciar a la fi de maig en tindre coneixement els policies de l’existència d’un grup organitzat que s’estaria dedicant a la venda de cocaïna i marihuana.

Els policies van establir dispositius de vigilància i van esbrinar que el grup estaria realitzant les vendes des de diversos habitatges d’Aldaia, distribuint-se les tasques de preparació, distribució i venda final de les substàncies. Els investigadors van determinar que el capitost seria el que distribuïa diàriament a la resta del grup les dosis diàries que havien de vendre. A més en dos domicilis disposaven d’habitacles perfectament preparats amb plantacions de marihuana.

Haurien adquirit sis immobles
Continuant amb les perquisicions els agents van esbrinar que part dels diners obtinguts hauria sigut utilitzat per a la compra de sis immobles en les localitats d’Aldaia, Manises i Almería.

Amb conseqüència dels esbrinaments duts a terme, els agents van establir un dispositiu que va culminar amb la desarticulació del grup i s’ha saldat amb la detenció d’onze persones, set homes i quatre dones, pels presumptes delictes contra la salut pública i grup criminal, a més a quatre d’ells se’ls imputa el delicte de blanqueig de capitals. S’han desactivat dos punts de venda de cocaïna i marihuana, així com s’ha desmantellat dues plantacions interiors de marihuana.

Els agents van realitzar sis registres domiciliaris a Aldaia i Manises i han intervingut 4.186 euros, 17,98 grams de, pel que sembla, cocaïna, distribuïts en dosi, 318 plantes de marihuana, 319 grams de, pel que sembla, marihuana i tres vehicles. A més s’està gestionant el decomís judicial dels sis immobles, en considerar que han sigut adquirits amb els diners de l’activitat il·lícita del grup.

Durant les entrades i registres realitzats en la culminació d’aquesta operació policia un sotsinspector va resultar lesionat de gravetat en fracturar-se un turmell i va haver de ser intervingut quirúrgicament d’urgència.

Els detinguts han passat a disposició judicial.

Publicitat