‘Aldea Global’ de l’UJI guanya el segell de Qualitat en Edició Acadèmica

El director del Servei de Comunicació i Publicacions de la Universitat Jaume I, Francisco Fernández Beltrán, ha recollit a Madrid el segell de Qualitat en Edició Acadèmica- Academic Publishing Quality (CEA-APQ) per la col·lecció ‘Aldea Global’ en la qual participa Publicacions de l’UJI. Aquesta distinció implica un reconeixement de la qualitat científica i editorial d’aquesta col·lecció en haver superat favorablement els requisits de qualitat informativa, política editorial, processos editorials, reputació i prestigi que est exigeix.

Francisco Fernández Beltrán, que ha recollit el certificat en nom del rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha agraït a l’UNE l’engegada d’aquest segell de qualitat editorial, així com a l’ANECA i la FECYT el seu aval, sense el qual no tindria sentit.

Fernández Beltrán ha destacat que, “estem en un dia històric per al sistema universitari espanyol” i que el procés de creació d’aquest nou segell resumeix els millors valors dels universitaris, ja que “davant un problema, com la no valoració de l’edició universitària en l’avaluació del professorat, busquem una solució, una solució basada sempre en la cooperació, no en el treball en solitari, i sobretot recolzada en el mètode científic, en l’existència d’evidències que acrediten la qualitat dels nostres llibres”.

Finalment, ha agraït la col·laboració de les universitats de València, Autònoma de Barcelona i Pompeu Fabra, amb les qui l’UJI coedita la col·lecció ‘Aldea Global’. També ha tingut un reconeixement especial pel suport rebut pels rectors Romero, Toledo i Climent durant els 20 anys que ve publicant la col·lecció, i pel treball desenvolupat pel personal del Servei de Comunicació i Publicacions, especialment de l’editora Carmen Pinyana i del catedràtic Javier Marzal, membres tots dos del consell d’adreça de la col·lecció.

 

CatalanSpanish