Alegria i emoció en el PS-PV durant una nit de victòries

Des de l'inici de l'escrutini es respirava la il·lusió en la seu socialista de Tapineria.

Publicitat

Res més començar el recompte de vots es veia clar la posició dominant del PSOE en l’àmbit estatal. Aquest avantatge s’anava consolidant a mesura que avançava la nit, omplint d’alegria als representants i afiliats allí presents, la qual cosa els brindava fortes esperances per a afrontar l’escrutini per a les Corts encara que per a aquest panorama es mostraven més recelosos i sense atrevir-se a aventurar res malgrat anar al capdavant.

La nit avançava i el PS-PV es mantenia ferm al capdavant com la força més votada pels valencians, trencant així 26 anys d’indubtable lideratge de la formació del PP i conforme els resultats estatals s’anaven fent més clars, alguns socialistes s’atrevien a a fer algunes declaracions. Vcient Sarrià va ser el primer a donar opinió: “En nits com aquesta encara queda molt per aclarir. Jo crec que encara hi haurà temps perfer valoracions, el que és evident és que hem estat en una campanya molt crispada on la dreta ha fet insults i desqualificacions al cap al President del govern i els resultats posen de manifest que els espanyols han donat resposta al qual clarament han percebut una amenaça”.

PublicitatRovira  

Més tard, amb la posició del PS-PV establida en la davantera, Jose Muñoz afegia: “Jo crec que amb els resultats que tenim escrutats en aquest moment veiem que el partit socialista està obtenint un molt bon resultat. Es consolida el bloc liderat pel president Puig”. Davant la possibilitat de renovar el pacte del Botànic, Muñoz es mostrava ferm: “Es reeditarà el Botànic. Nosaltres apostem pel que funciona i l’any 2015 la gent va decidir que amb el President Puig al capdavant, tinguérem un govern progressista que canviara la comunitat valenciana”.

La confirmació a la reedició d’un govern en coalició liderat pel PS-PV al costat de Compromís i Podemos, va ser la constant de la nit. L’avanç de l’escrutini es mantenia en un estira-i-arronsa al voltant dels 50 diputats necessaris per a aconseguir repetir aqueix govern pactat en 2015 fins que finalment, el tancament del recompte confirmava que seria factible, deixant al PS-PV com a força política líder en la comunitat valenciana.

Passades les 2 de la matinada, Ximo Puig donava les seues declaracions banyat en aplaudiments i crits d’eufòria dels presents. “Després de quasi 3 dècades, s’ha tornat a valorar una proposta política que parla de la llibertat, de la igualtat i de la solidaritat. Aquesta és la força política que uneix als Valencians” així començava Puig les seues paraules feia els presents. “A més, aquesta força política vol aportar a Espanya el millor de la terra i per tant per la meua és una alegria enorme felicitar Pedro Sánchez com a pròxim President” continuava en referència als resultats estatals.
Per tancar el seu discurs, Puig remarcava: “Ha estat difícil, però una altra vegada, eixos valors que ens representen, la llibertat, la igualtat, la fraternitat, eixos valors que són els que ens han fet ser socialistes, triomfen a la comunitat valenciana davant d’enorme dificultat, i us dic una cosa, vosaltres, sobretot els dónes, heu estat fonamentals per parar l’extrema dreta”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela