Alejandro Soler i Vicent Sarrià seran, respectivament, el president i el coordinador del comité parlamentari del PSPV-PSOE

La CEN proposa a Rubén Alfaro per a continuar en la presidència de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

La Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE s’ha reunit per a nomenar al comité parlamentari del PSPV-PSOE que coordinarà l’acció política dels representants del partit en el Congrés dels Diputats, al Senat i a la Unió Europea. El diputat en el Congrés per Alacant Alejandro Soler presidirà el comité que estarà coordinat pel diputat per València, Vicent Sarrià. En la reunió de la direcció del partit de hui, presidida pel president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, també s’ha proposat a Rubén Alfaro per a continuar al capdavant de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Durant la reunió també han sigut nomenats els coordinadors provincials del PSPV-PSOE en el Congrés dels Diputats. Patricia Blanquer serà coordinadora per la província d’Alacant, la diputada Ana Botella coordinarà als representants parlamentaris de la província de València i la diputada Susana Ros, coordinarà la província de Castelló. Per part seua, la senadora Mercedes Berenguer serà l’encarregada de coordinar als representants del PSPV-PSOE al Senat, i Inmaculada Rodríguez-Piñero en el Parlament Europeu.

Davant els mitjans de comunicació el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha explicat que es tracta d’una executiva per a fer balanç de la gestió així com per a establir les bases del nou curs polític que “començarà amb tota la força i il·lusió”. “El PSPV ha sigut la força més votada en la Comunitat després de 30 anys” ha recordat Puig “unes xifres que assumim amb humilitat i màxim responsabilitat”.

De la mateixa manera el líder dels socialistes valencians ha apuntat la necessitat que hi haja un govern de progrés a Espanya com més prompte millor. “Ha d’haver-hi un govern ràpidament que assumisca, d’una vegada per sempre, la qual cosa és l’agenda valenciana, que és l’agenda de la igualtat i que done resposta a l’interés dels valencians”, ha puntualitzat.

Finalment ha incidit que “cal fer possible un nou govern perquè així ho va decidir la ciutadania i no atendre aquesta petició ens portaria a altres eleccions que no és la millor via d’eixida”.

ValenciàEspañol