Alerta taronja per temperatures superiors als 39 graus en dotze comarques de la Comunitat

Corresponen a zones de l'Alcalatén, La Plana Baixa, Alt Mijares, Alt Palància, Camp de Morvedre, Camp de Túria, Els Serrans, La Ribera Alta, La Foia de Bunyol, La Canal de Navarrés, La Costera i La Vall d'Albaida 

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani CEAM, ha activat per a hui, dissabte 6 de juliol, l’alerta sanitària per nivell taronja (temperatures que podrien superar els 39°) en zones de dotze comarques de la Comunitat Valenciana. Així mateix, la previsió per a demà diumenge és que es mantinga l’alerta en algunes d’aquestes comarques.

Les zones climatològiques en alerta per calor són: les zona climatològiques 7, 8, 9, 12, 13, 17, 18 i 19, que corresponen a zones de les comarques de Alcalatén, La Plana Baixa, Alt Mijares, Alt Palància, Camp de Morvedre, Camp de Túria, Els Serrans, La Ribera Alta, La Foia de Bunyol, La Canal de Navarrés, La Costera i La Vall d’Albaida 

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 7 són: Eslida, Ain, Alcudia de Veig, Argeleta, Artana, Ayodar, Cirat, Espadella, Fanzara, Fuentes de Ayodar, Llucena, Lludient, Suera, Tales, Toga, Torralba, Torrechiva, Vallat, Vilamalur.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 8 són: Caudiel, Viver, Pina, Barraques, Bejis, Benafer, El Bou, Figueres, Pavias, Sacanyet, Teresa, Toras.

Pel que respecta a la zona 9, les poblacions són: Segorbe, Alfara d’Algímia, Alfondeguilla, Algar de Palància, Algímia d’Alfara, Algímia d’Almonesir, Almedijar, Altura, Azúebar, Castellnovo, Chovar, Gaibiel, Gátova, Geldo, Jérica, Matet, Navaixes, Soneja, Sot de Ferrer, Torres i la Vall d’Almonesir.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 12 són: Lliria, Villar del Arzobispo, Casinos, Xulella, Domenyo, la Llosa del Bisbe, Marines, Olocau, Segart, Serra, Sot de Xera, Bétera, Benaguasil, Benissanó, La Pobla de Vallbona, L’Eliana, Nàquera, Riba-roja de Túria, Sant Antoni de Benaixeve, Vilamarxant.

A la zona climatològica 13 corresponen les poblacions de: Turis, Bugarra, Montroi, Xiva, Alboraig, Bunyol, Xest, Xestalgar, Godelleta, Macastre, Montserrat, Pedralba, Real, Yatova.

Pel que respecta a la zona 17, les poblacions són: Énguera, Bicorb, Bolbait, Anna, Xella, Dosaigües, Millars, Navarrés i Quesa.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 18 són: Antella, Barxeta, Xàtiva, Sumacàrcer, Cotes, Vilanova de Castelló, Alcàntera de Xúquer, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Estubeny, Gavarda, el Genovés, La Granja de la Costera, La Llosa de Ranes, La Pobla Llarga, l’ Alcúdia de *Crespins, L’Ènova, Llanera de Ranes, Llocnou d’en Fenollet, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Torrella i Vallés.
A la zona climatològica 19 corresponen les següents poblacions: Ontinyent, Beniatjar, Carricola, Llutxent, La Pobla del Duc, Moixent, Vallada, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alfarrasí, Atzeneta d’Albaida, Belgida, Bellús, Benicolet, Benigànim, Benissoda, Benissuera, Bufali, Castelló de Rugat, El Palomar, Guadassequies, L’ *Olleria, Montaverner, Montesa, Montitxelvo, Otos, Pinet, Quatretonda, Ràfol de Salem, Rugat, Salem, Sempere i Terrateig.

La GVA ha facilitat un enllaç amb tots els municipis compresos en cada zona

ValenciàEspañol