Sanitat activa l’alerta per calor alta en 40 municipis de la Comunitat Valenciana

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap

Alerta per calor

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), ha activat per a este dijous l’alerta per calor (temperatures que podrien superar els 39º) en 40 municipis de la Comunitat Valenciana. Així mateix, la previsió per a demà és que es mantinga l’alerta en estes zones.

S’activa l’alerta en les zona climatològica 5 que correspon a les comarques dels Ports, Alt Maestrat, Alcalatén i Racó d’Ademús. Les poblacions que conformen aquesta zona són: Castellfort, Portell de Morella, Vilafranca, Vistabella del Maestrat, Caserios alts d’Alpont i la Yesa, Castielfabib alt (El Hontanar), la Pobla de Sant Miquel, Vallanca i Negrón.

D’altra banda, s’activa també l’alerta sanitària en la zona climatològica 17 que correspon a les comarques de la Ribera Alta, La Costera i La Vall d’Albaida (únicament Bellús).

Els municipis que la conformen la zona 17 són Alcàntera de Xuquer, Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, Genovés, L’Ènova, La Granja de la Costera, La Pobla Llarga, Llanera de Ranes, Lloc Nou del Fenollet, La Llosa de Ranes, Manuel, Novetlé, Rafelguaraf, Rotgla i Corberà, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Torrella, Vallés, Vilanova de Castelló i Xàtiva.

En produir-se este augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a prevenir els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, també es recomana utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret.

En la llar s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol i situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta a la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga sigueu, evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents i decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

Publicitat