Alerta per la distribució de billets falsos a Ontinyent

4 persones són investigades per distribució de billets falsos de 20,50 i 100 euros.

Agents de la Policia Nacional han detingut a un home de 32 anys a Ontinyent (València) com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de moneda. L’arrestat, al costat de tres persones més d’entre 19 i 22 anys, que continuen sent investigades, introduïen bitllets falsos de 20, 50 i 100 euros en diferents establiments comercials de la localitat.

Les investigacions es van iniciar quan diversos propietaris de comerços del municipi van denunciar que s’estaven efectuant pagaments en els seus establiments amb bitllets falsos. Els autors en estos fets realitzaven xicotetes compres o sol·licitaven canvi per a així desfer-se dels diners falsos.

Després de les perquisicions policials, els agents van ser conduïts fins a un dels investigats, un home que pel que sembla actuava sota l’amenaça de ser agredit per l’ara detingut. Fruit d’este testimoniatge va ser identificat pels agents el presumpte autor d’estos fets. Així mateix, en l’habitatge de l’arrestat es va trobar paper moneda fals que posteriorment es va comprovar que repartia a altres persones del seu cercle personal perquè pagaren en diferents comerços de la localitat.

El detingut, que era el capitost del grup, actuava al costat de la seua parella sentimental i dos persones més, a la qual una d’elles tenia amenaçada. Tots ells fingien desconéixer l’origen fraudulent dels bitllets quan eren descoberts pels comerciants.

El detingut, amb antecedents policials, va quedar en llibertat no sense abans ser advertit de l’obligació de comparèixer davant l’autoritat judicial quan per a això fora requerit. Dos dels altres tres investigats, també compten amb antecedents policials.

CatalanSpanish