07:12 - viernes, 1 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Array

Alerta roja a València per risc extrem de pluges

Les fortes precipitacions obliguen a tancar col·legis per acumulacions d'aigua de fins a 220 litres per metre quadrat

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha augmentat el nivell de risc per pluges. El sud de la província de València ha passat a estar en alerta roja pel fort temporal que assota des del dimecres gran part de la Comunitat.

La predicció d’Aemet és que les precipitacions aconseguisquen una acumulació de 220 litres per metre quadrat. La situació s’ha qualificat de «risc extrem» i l’alerta estarà activa fins a les 17 hores. A partir de llavors es tornarà a establir l’alerta taronja amb «risc important» on la pluja deixarà una acumulació de 40 l/m².

AIXÍ AVANCEN LES PLUGES EN LA COMUNITAT VALENCIANA

Començant pel nord de l’autonomia, la totalitat de la província de Castelló es troba en alerta groga. Allí s’esperen pluges que deixaran una acumulació d’aigua de fins a 60 litres per metre quadrat.

La situació s’endureix en el cas de València. Al marge de municipis del litoral sud com Alzira, Cullera, Sueca o Gandia on s’ha decretat l’alerta roja, la resta de la província es manté en nivell taronja amb risc important. En el cas de la Ribera Alta, Aemet anuncia una acumulació de 120 l/m²; per a l’interior nord l’acumulació passa a ser de 40 l/m²; i a l’interior sud l’acumulació seria de 100 l/m².

A Alacant ja s’han desactivat les alertes encara que la zona del litoral nord ha sigut una de les més perjudicades en les últimes hores plovent intensament i deixant inundacions en punts com Xàbia o Dénia.

Últimas noticias

Contenido relacionado