Alerta roja per pluges de fins a 180l/m2 en el litoral sud de València

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté per a tot el dia d'avui l'alerta roja (risc extrem) per pluges de fins a 180 litres per metre quadrat en 12 hores, i que poden arribar als 60 en una hora, en el litoral sud de la província de València.

PublicitatAVL

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté per a tot el dia d’avui l’alerta roja (risc extrem) per pluges de fins a 180 litres per metre quadrat en 12 hores, i que poden arribar als 60 en una hora, en el litoral sud de la província de València.

L’avís s’ha decretat des de les 11.00 hores d’aquest matí i fins a les 00.00 hores, període per al qual Aemet adverteix d’una “situació molt persistent de pluges localment molt intenses”.

PublicitatRovira  

De la mateixa manera, per a aquest dijous, s’ha decretat el nivell taronja (risc important) per pluges per al litoral nord de la província d’Alacant i interior sud de la de València, on es preveu una acumulació de precipitació de 100 litres per metre quadrat en 12 hores, i que pot arribar als 40 en una hora. Per a ambdues zones, l’episodi de pluges es perllongarà fins al dissabte.

Per a demà, Aemet rebaixa a taronja el nivell de risc de pluges (risc important) en el litoral sud de la província de València, amb una previsió d’una acumulació de fins a 100 litres per metre quadrat, i de 40 en una hora. El nivell taronja també s’estendrà aquest divendres al litoral nord de Castelló, on s’esperen pluges d’uns 100 litres per metre quadrat en 12 hores.

El dissabte romandran en nivell groc per pluges l’interior i litoral sud de la província d’Alacant, l’interior i el litoral sud de Castelló i l’interior nord i litoral nord de València. Les pluges poden deixar en aquestes zones fins a 60 litres per metre quadrat en 12 hores i uns 20 en una hora, segons la previsió de Aemet.