Alerta taronja per vents de 100 quilòmetres a l’interior de Castelló

La província de Castelló es troba en alerta taronja a l'interior nord per vents que poden aconseguir els 100 quilòmetres per hora, i en alerta groga en la resta de la Comunitat, on les ratxes de vent poden arribar als 80 quilòmetres per hora.

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, la regidora d'Infraestructures, Núria Campos i el regidor del barri d'Alborgí, José Manuel Mora han visitat hui el parc reformat després de sis mesos d'obres
Publicitat

La província de Castelló es troba en alerta taronja a l’interior nord per vents que poden aconseguir els 100 quilòmetres per hora, i en alerta groga en la resta de la Comunitat, on les ratxes de vent poden arribar als 80 quilòmetres per hora.

També hi ha alerta per fenòmens costaners en els litorals d’Alacant i València, on els vents poden bufar de l’oest i nord-oest amb força 7. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté en alerta per neu i pluja a més de la meitat de les províncies espanyoles, un total de 28, la majoria de nivell groc, a excepció de Burgos, Castelló i Tarragona, que són de grau taronja.

PublicitatRovira  

Els avisos més importants (taronja) es concentren a la regió nord de Burgos, per acumulacions de neu per damunt de 600-800 metres, i a Castelló i Tarragona, per ratxes de vent de fins a 100 quilòmetres per hora. El litoral tarragoní també està en alerta taronja per vents costaners de força 8.

Les alertes grogues es concentren a la regió nord amb vents costaners a Galícia i per neu a Astúries, Cantàbria, País Basc, Navarra, La Rioja i gran part de Castella i Lleó (Palència, Segòvia, Soria i Lleó). Els forts vents han elevat també a nivell groc l’alerta a Almeria, Granada, Huesca, Zaragoza, Cantàbria, Albacete, Melilla, Alacant, Castelló, València, La Rioja i Murcia.

Gran part de la costa mediterrània es troba en nivell groc per fenòmens costaners a Almeria, on s’esperen ones de fins a tres metres, Granada, Barcelona, Girona, Melilla, Alacant, València, la Corunya, Pontevedra i Murcia.

Les Illes Balears, on ahir un tornado va deixar sense electricitat a 38.000 veïns de l’illa de Menorca, mantenen el nivell d’alerta groc per precipitacions, forts vents i fenòmens costaners amb ones de fins a tres metres i vents de força 7. A Osca, Girona i Lleida tenen alerta groga per baixes temperatures, i en zones del Pirineu de les tres regions s’aconseguiran els huit graus sota zero. A Canàries, les illes de Fuerteventura, Gran Canària i Lanzarote es troben també en alerta per vents costaners.

PublicitatJuega Limpio Orihuela