15.7 C
Valencia

Alerten sobre la falta d’efectivitat de dos gels hidroalcohòlics produïts a Espanya

Es tracta del Gel de la marca PRADY i de la marca VERITA que conté nivells baixos d'Etanol per què proporcionen una menor protecció enfront del coronavirus.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

OCU alerta de dos gels hidroalcohòlics que s’estan venent a Europa retirats del mercat. Els productes han sigut inclosos en el Sistema d’Alerta Ràpida Europeu (RAPEX després de detectar diversos problemes, menor concentració d’alcohol del declarat i defectes en l’etiquetatge. Dos de les alertes corresponen a marques de gels produïts a Espanya, i ja ha sigut decretada la seua retirada del mercat.

Una alerta que es refereix a un producte de marca PRADY, en format de 250ml o 500ml.

Pot de 250 ml: EAN o codi de barres 8423564091932, lot F2629

Pot de 500 ml: EAN 8423564092236, F2604-1

- Publicitat -

El producte conté una quantitat insuficient d’etanol (valor mesurat: 56,6% en pes). Per consegüent, no eliminaria bacteris o virus, que podrien arribar a l’usuari, augmentant el risc d’infecció. OCU recorda que només amb un percentatge d’alcohol superior al 60% s’aconsegueix una desinfecció eficaç. A més, la presència d’alcohols no va acompanyada dels corresponents pictogrames de perill i advertiments en l’etiqueta del producte. Per consegüent, els usuaris no disposen d’informació sobre la toxicitat i inflamabilitat del producte, que, en presència d’una font d’ignició, podria provocar un incendi.

L’altre producte es tracta d’un altre gel hidroalcohòlic, de la marca VERITA FARMA, venut en envàs de 100ml.

- Publicitat -

Codi EAN o codi de barres: 8429014012502, lot 4130.

Este producte ha sigut venut online, segons comuniquen en la mateixa alerta, sobretot a través d’Amazon. El producte conté una quantitat insuficient d’etanol (valor mesurat: 28,4%) molt per davall del recomanat. Per consegüent, no resulta eficaç front bacteris o virus, augmentant el risc d’infecció. A més, la presència d’alcohol no va acompanyada dels apropiats pictogrames i advertiments en l’etiquetatge. Per tant, els usuaris no tenen informació sobre la toxicitat i inflamabilitat del producte, que, en presència d’una font d’ignició, podria provocar un incendi.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià