Alfafar engega l’app

• No gasta dades ni espai en el dispositiu mòbil perquè siga accessible a tota la població.
• L’objectiu és millorar la convivència entre les persones més joves del municipi.
• Alfafar és la primera localitat que instal·la aquesta aplicació en l’àmbit municipal.

Des de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament d’Alfafar s’ha presentat l’app B-resol amb l’objectiu de millorar la convivència entre l’alumnat del municipi, tant dins dels centres escolars com fora d’ells. Una aplicació mòbil que funcionarà per primera vegada en l’àmbit municipal, sent Alfafar pioner en la instal·lació d’aquesta eina de convivència.
Aquesta aplicació que funciona de forma anònima pretén detectar situacions difícils per a les i els joves podent evitar o solucionar conflictes entre iguals. D’aquesta manera, s’ofereix aquesta eina que no consumeix espai ni dades mòbils perquè estiga a l’abast de qualsevol persona.
Està pensada perquè tan afectats com a testimonis puguen detectar i informar sobre situacions anòmales entre els xiquets i xiquetes, podent triar amb qui parlar per a tractar el problema. Existeixen tres agents que es troben a l’altre costat de l’aplicació per a escoltar i ajudar, un Educador Social, una Treballadora Social i una Psicòloga, perquè la persona que escriu puga sentir-se tranquil·la i a gust amb el seu receptor.
Una aplicació senzilla i intuïtiva que permet en dos clics cercar ajuda. A través d’un codi comú a tota la població, “coratge”, qualsevol persona pot explicar un conflicte viscut i vist.
B-resol, es desenvolupa amb l’objectiu de millorar la convivència entre l’alumnat i aconseguir una igualtat real entre tots, evitant el assetjament escolar, el ciberbullying, o qualsevol altra agressió o situació de conflicte.
Aquesta app naix sota el paraigua de “Xarxa Coratge” un projecte en el qual Alfafar està treballant de manera transversal a totes les àrees per a aconseguir una millora convivència en el municipi, tractant diversos temes relacionats amb la igualtat, la salut o l’educació entre uns altres.
Aquest divendres 1 de juny es durà a terme la presentació d’aquesta aplicació en el Saló de Plens de l’Ajuntament. Un acte obert a la ciutadania i al que assistiran, l’Alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, la regidora d’Educació, Dolores Monmeneu, la Corporació Municipal i altres autoritats, entre les quals destaquen, el Secretari Autonòmic d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Alberto Ibáñez, l’assessor d’Educació Inclusiva de Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat (CEFIRE), Josep Ramírez i el CEO de B-resol, Josep Figols.
Des de l’Ajuntament d’Alfafar s’està treballant per a aconseguir un municipi lliure d’agressions i desigualtats. Amb aquesta aplicació es pretén conscienciar, evitar i resoldre conflictes entre persones joves del municipi.

Publicitat