16.3 C
Valencia

Eduardo Grau: “Els joves podem aportar noves idees (…) però la primera política que ha d’agradar-te és la municipal, la de les persones”

El portaveu de l'equip de govern a l'ajuntament d'Alfafar està convençut que "cal treballar amb menys ideologia" i recorda des del seu lloc com a regidor, que "el problema del teu veí és també el teu problema"

- Publicitat -AVL

Jove, amb força, caràcter i encara amb la il·lusió dels qui no tan sols creuen en les sigles d’un partit sinó que poden materialitzar-ho amb fets al seu poble, Eduardo Grau, portaveu de l’equip de govern a l’ajuntament d’Alfafar, està convençut que els joves poden aportar “una altra forma de veure les coses”. Li agrada la política de proximitat i tot i algunes de les càbales que sobre ell es fan en determinats sectors del seu partit de cara al seu futur polític, reconeix obertament que “no es pot entrar en un partit volent ser diputat l’endemà”

P: Com s’arriba tan jove a un ajuntament tan gran com Alfafar?

- Advertisement -

R: “La veritat és que va ser tota una successió de fets. Jo era president d’una associació del municipi amb 19 anys quan vaig conéixer a Juan Ramon, estava afiliat des de 2011 però no participava sovint en la vida del partit. Però ell va confiar en mi per a la seua executiva primer i després per a anar en la llista de 2015, i crec que la clau és el treball, treball i més treball, estar al costat de la gent, preocupar-se d’allò que els preocupa i millorar la vida de les persones”.

“El temps en què les Noves Generacions o les Joventuts dels partits estaven, com es diu, per a ficar cadires, ja ha passat”.

P: Pareix un mite que una persona menor de 30 anys puga estar a un ajuntament gran, vosté que pensa?

Per desgràcia trobem molts casos així. Sentim moltes excuses com que eres molt jove, no estàs preparat, ja tindràs temps i altres frases així. I pense que s’ha de tindre persones de tota classe, de totes les edats i pensaments dins d’un equip. És molt complicat saber quines polítiques fer per a la gent jove sense una persona jove en l’equip. Els joves podem aportar noves idees, altra forma de veure les coses i de treballar, i això ha de ser reconegut. El temps en què les Noves Generacions o les Joventuts dels partits estaven, com es diu, per a ficar cadires, ja ha passat.

“Hem crescut en una crisi brutal on la classe política no ha estat a l’altura”

P: Durant la passada legislatura vosté ha sigut pràcticament l’únic regidor d’NNGG de l’Horta. Com viuen els joves del partit la situació política actual?

En govern crec que així era. El problema és que la gent jove està desencantada en la política. Hem crescut en una crisi brutal on la classe política no ha estat a l’altura, i els casos de corrupció han tacat molt la imatge dels polítics. No obstant això, si volem canviar eixe situació i eixa imatge, hem de fer el pas avant per a fer-ho. Tinc companys joves d’altres partits que pensen igual, hui en dia és molt més difícil que fa 10 o 15 anys ser jove i estar en política.

P: Quin canvi ha notat en la política jove des que vosté va afiliar-se al PP?

Pel que veig, pense que la gent està més implicada que abans, i té més ganes encara d’implicar-se. És cert, i s’ha d’admetre-ho, que som prou menys gent que el que podíem ser fa 10 anys, en tots els partits polítics. Però també, a poc a poc, es conta més en la gent jove a l’hora d’entrar en executives, en llistes electorals i òrgans de govern. Això és bo, reconéixer el treball de les persones, i pense que estem en el camí encara que, com he dit abans, encara trobem molts casos contraris.

P: Creu que el Partit Popular hui en dia aposta per la gent jove?

Crec que sí. Hi ha molts exemples de gent jove que són regidors i regidores en equips de govern. L’alcalde de Vilamarxant, Hector Troyano, és jove. La portaveu i presidenta del Partit Popular de Fuenlabrada és jove. La número 1 de les llistes les passades generals per Biscaia, una província a més complicada, és jove. I així, senadors, diputats nacionals, autonòmics i molts alcaldes i alcaldesses. És el camí que hem de seguir, encara hi ha molt per fer en este aspecte, sobretot en grans ciutats i llistes autonòmiques i nacionals, però estem en el bon camí.

“No es pot entrar en un partit volent ser diputat l’endemà”

P: Quina és la seua recepta perquè la gent jove s’implique en la política?

Jo sempre recomane començar per treballar en el teu poble o ciutat. La primera política que ha d’agradar-te és la municipal, la de les persones. No es pot entrar en un partit volent ser diputat l’endemà, i pense que la política municipal és el lloc on aguerrir-se, on més es treballa, estar en contacte en la gent, conéixer els problemes dels teus veïns i veïnes, on més poder ajudar a resoldre’ls i estar a peu de carrer. A partir d’ahí, ja és decisió de cada persona implicar-se més o menys a nivells superiors.

P: El seu alcalde, Juan Ramón Adsuara, s’ha centrat molt en una política municipalista. ¿És el camí per a guanyar els carrers una altra vegada?

El camí és preocupar-se per les persones. No viure allunyats d’elles. El problema del teu veí és també el teu problema. Cal treballar en menys ideologia i aportar més solucions als problemes reals de les persones, parlant en tot el món i pactant més. Això és el municipalisme i déu ser l’essència de la política en tots els aspectes.

P: En altre ordre de coses, quina creu serà el problema més gran després de la pandèmia de la COVID?

Clarament, quedarà una ferida en la societat que tardarà a curar, espere que aprenguem d’esta pandèmia en l’aspecte social i sanitari. Però quant a problema, crec que estem tots d’acord que la crisi econòmica i laboral serà molt molt dura i complicada de gestionar.

P: Com valora la gestió de Sánchez i Puig durant esta crisi?

Pense que la Generalitat Valenciana ha gestionat molt millor que el Govern Central.

La veritat és que la presa de decisions a l’inici va ser lenta i pot ser alguna tard, com la suspensió de les Falles i la Magdalena, però la clau ha estat que s’ha obert el govern autonòmic a pactar en tots els grups de les Corts, i per a mi és la clau.

Quant a la gestió del President del Govern, és molt millorable, hem tingut falta d’informació, molts aspectes pendents i sense resoldre, sense acords i sense saber, ara com ara, quin és el pla de reconstrucció social i econòmica per a Espanya. Pràcticament tots els municipis hem treballat o estem a punt d’acabar els nostres plans de reconstrucció, i no vegem que les administracions superiors tinguen una solució en les pròximes setmanes, quan devia ser un aspecte prioritari i principal.

P: Suposarà un problema per al treball jove com en 2008?

És un problema que no es va acabar de resoldre i que es veruà molt agreujat, no sols ara sinó en els pròxims anys, si no es prenen mesures urgents de recuperació del mercat laboral. Cal fomentar l’especialització per a diversificar el treball i poder crear nous llocs de treball, i acordar una política econòmica i laboral en consens i en implicació de tots els agents socials.

P: I la generació entre 20 i 30 anys com pot afrontar açò?

Igual que férem en l’anterior crisi. S’ha de continuar formant-se, aprofitar totes les oportunitats de treball i de formació. És complicat i moltes vegades no disposem dels mitjans necessaris per a aconseguir-ho, però és necessari.

P: Actualment el PP està en plena etapa de congressos. ¿Quan arribaran els d’NNGG?

Esperem que vinguen després d’estos. Necessitem, igual que el partit, reactivar el funcionament intern a tots els nivells per a activar els pobles i ciutats. I per a això fa falta tindre una estructura estable, que es puga reconéixer i on qualsevol persona afiliada o càrrec públic puga tindre assessorament i ajuda.

P: Que pensa del candidat a president Vicent Mompó?

Pense que Vicent és una persona totalment adequada per al càrrec. Una persona municipalista, prop de les persones, i que busca el consens i l’acord. És necessari ara més que mai la unitat dins del partit i remar tots a una, i Vicent crec que és la persona que comande este canvi de cara a 2023, després de la transició d’estos últims anys.

P: I dels rumors que el situen en alguna de les “famílies” o afinitats en alts càrrecs?

Si continuem pensant en això mai tirarem avant. Està clar que pots estar més d’acord en una persona o en altra, però ací tots som Partit Popular, i hem d’eixir d’este congrés com al Partit Popular de la Província de València, tots junts, tots units i tots a una per a recuperar les institucions, que és l’objectiu real i el que necessita la societat valenciana.

P: Què necessita el PP per a recuperar ajuntaments en 2023?

La senda de treball que tenim hui és la que s’ha de potenciar i seguir treballant. Eixir al carrer, conéixer les necessitats de la població, els problemes, treballar en dades i realitats. Seguir a peu de carrer, siguen les eleccions que siguen, és la clau per a poder recuperar els ajuntaments i, en això, les diputacions.

P: Això passa per una renovació de llistes locals i autonòmiques radical?

Passa perquè siguen unes llistes plenes de persones actives, treballadores, entregades pel poble, amb voluntat de millorar la societat i la qualitat de vida de la ciutadania. És el camí a seguir.

P: Que li diria a una persona que dubta d’afiliar-se a NNGG?

Si té interés en la política, en millorar la vida de la seua ciutat, del seu poble, en aconseguir un poble millor, tots els joves de centredreta tenen en Noves Generacions el seu lloc per a treballar. Van a trobar-se en persones com elles, que volen treballar, sacrificades, amables i en bon cor.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,997FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Simó i Marco, enfrontats per l’IBI de PortCastelló

L'actual president de l'autoritat portuària i portaveu de l'equip de govern a l'ajuntament de Castelló fins fa dos mesos, considera que este l'augment que ha anunciat el consistori "tindrà repercussions negatives".

La Generalitat continuarà endavant amb el toc de queda malgrat la negativa del Consell Interterritorial

Puig assegura que “és necessari fer un pas més” tra augmentar els ingressos un 97% i els contagis un 45% en les últimes setmanes.

El Govern i les comunitats ajornen l’aprovació del toc de queda

Totes les comunitats, excepte Madrid i Euskadi, donen suport a les noves restriccions contra la pandèmia.

Castelló preveu aprovar subvencions per més de 211.000 euros als col·lectius de festes

Dilluns que ve se celebrarà un Consell Rector per a donar llum verda a les ajudes a gaiates, colles, Festes de Carrer i ens vinculats

Borriana obri el primer circuit de cal·listènia al parc de Novenes de Calatrava

• Amb un pressupost de més de 26.000 euros, els mòduls de cal·listènia se situen en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m i estaran acabats la setmana que ve
- Advertisement -

: Valencià