Biblioteca de color, el nou programa de lectura d’Alfafar per a fomentar la igualtat i la diversitat sexual i familiar

La regidoria d'Infància posarà a la disposició dels centres educatius i de la Biblioteca Municipal una selecció de materials per a tractar d'una manera senzilla temes com els estereotips, la diversitat de famílies i l'orientació sexual.

PublicitatAVL

La regidoria d’Infància de l’Ajuntament d’Alfafar ha posat en marxa el programa “Biblioteca de Colors”, un compromís de la carta de Serveis 2018, que té com a objectiu el foment de la lectura de materials que tracten temes com la igualtat i la diversitat sexual, familiar i de gènere, dins de les accions d’implementació de l’III Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes (2016-2020).

Tant des de l’àmbit docent com el familiar, abordar amb menors la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i la diversitat sexual, familiar i de gènere pot resultar una tasca complexa. No obstant això, la lectura ofereix una oportunitat immillorable per a treballar de manera transversal aquestes qüestions de gran rellevància social.

PublicitatRovira  

Així, amb “Biblioteca de colors”, la regidoria d’Infància pretén posar a disposició tant de la comunitat educativa com de la població en general una selecció de materials per a tractar d’una manera senzilla temes com els estereotips, la diversitat de famílies i de l’orientació sexual, entre altres.

El programa inclou una selecció actualitzada de materials que tracten els temes per a les diferents edats proposades, encara que aquest factor és només orientatiu, ja que tots els contes tenen matisos i es poden adaptar per a altres edats. La selecció de publicacions es repartirà a tots els centres educatius del municipi, així com a les biblioteques municipals perquè tothom puga fer ús d’elles.

Amb aquesta nova iniciativa que permet un aprenentatge integral de manera divertida i dinàmica a través de la lectura, la regidoria d’Infància de l’Ajuntament d’Alfafar demostra el seu esforç per transmetre i fomentar una educació en valors com la tolerància i el respecte a la diversitat i el seu compromís per posar en marxa propostes amb les quals els xiquets puguen aprendre que cada persona és diferent i té el dret a ser-ho i a tindre els mateixos drets i les mateixes oportunitats.

Publicitat