Alfafar conclou el seu tractament extraordinari de plagues

Els mosquits i les paneroles estan sent un problema este estiu per les temperatures i la humitat ambiental.

plagas Alfafar

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la Regidoria de Sanitat, ha realitzat durant estes setmanes un tractament extraordinari contra mosquits i paneroles en la via pública, parcs i jardins.

Estos tractaments s’han realitzat després de les aportacions veïnals i l’anàlisi i informe dels tècnics municipals, que han indicat que les altes temperatures, la humitat persistent en l’ambient, unit a les pluges primaverals i a proximitat geogràfica d’Alfafar al Parc Natural de l’Albufera, han produït un augment de població d’estos insectes.

Així, l’Ajuntament d’Alfafar s’ha volgut avançar a possibles problemes en els pròxims mesos disminuint la població i frenant la reproducció d’estos insectes, reforçant així les àrees de prevenció i salut pública en estos aspectes. Cal recordar que, en previsió de les altes temperatures d’este estiu, es va avançar un tractament al mes de juny per a així tindre cabuda este extraordinari el mes d’agost, i poder realitzar un tractament més complet i efectiu.

El tractament ha constat de dues parts. En primer lloc, es va realitzar una primera batuda per tota la població tractant els embornals i embornals, segons estipula el contracte. Posteriorment, després d’inspecció del tècnic de medi ambient, acompanyat pel regidor de sanitat, es va reforçar aquelles zones en les quals encara romanien insectes. Així doncs, el tractament ha tingut una durada de 9 dies, emprant durant 8 hores al dia a dos equips de treball repartits pel municipi. Estos equips iniciaven el seu treball a les 5.00 per a aprofitar la foscor i les menors temperatures i fer més efectiu el treball.

El regidor de sanitat, Eduardo Grau, ha manifestat la seua preocupació respecte a este tema, i la falta de mitjans que des de les administracions locals estan patint. “Este tema és de competència local, no obstant això, hui dia, no podem fer la guerra pel nostre compte. Fa falta un pla comarcal, provincial o autonòmic per a estos casos, ja que els nostres municipis són confrontants i no podem assegurar l’efectivitat si no coordinem els tractaments”.

L’Ajuntament d’Alfafar ha impulsat a més diverses iniciatives respecte a este tema, com és la sol·licitud a la mancomunitat de coordinació a l’hora de realitzar els tractaments, per a guanyar en efectivitat, així com la creació d’una taula al costat dels ajuntaments de Sedaví i Benetússer per a tractar aquests problemes.

“És necessari que estos tractaments siguen el més coordinats possibles. No pot ser que estiguem a mitjan agost i Conselleria encara no haja tret la convocatòria d’ajudes contra el mosquit tigre d’enguany. O que ni Mancomunitat ni Diputació prenguen cartes en l’assumpte. És un problema que estem patint tots els municipis de la zona i ningú ens ajuda a posar-li una solució.” Ha afegit Eduardo Grau.

Publicitat