Alfafar posa en marxa un projecte de Smart City entorn del seu carril bici

La iniciativa contempla la instal·lació de cambres per a comptabilitzar els vehicles a motor, bicicletes i vianants.

PublicitatAVL

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la la seua regidoria d’Urbanisme, ha iniciat un projecte de Smart City entorn del carril bici que connecta el nucli urbà tant des del carrer Alcalde José Puertes com des de l’avinguda Pep de L’Horta, amb els carrils bici de la zona comercial de la localitat per a valorar el seu impacte en la mobilitat sostenible del municipi.

Així, s’instal·laran una sèrie de cambres a l’entorn d’estes vies que controlaran el nombre de vehicles a motor que transiten per la calçada, el nombre de bicicletes que circulen pel carril i el nombre de vianants que passen. Això amb la finalitat de valorar l’impacte d’este nou carril bici en la reducció del trànsit de la localitat.

PublicitatRovira  

El carril, el nou tram del qual es va inaugurar fa uns mesos, és un projecte que atén les peticions recollides a través de l’àrea de Participació Ciutadana que demandaven, especialment des del sector més jove del municipi, una millor i més segura connexió entre Alfafar i la seua zona comercial.

També amb l’objectiu de fer d’Alfafar una localitat que promou la mobilitat sostenible, ha dut a terme l’adequació de l’entorn del carril bici amb actuacions de jardineria, la instal·lació d’un sistema de reg o instal·lació en els voltants del passeig de mobiliari urbà de calistenia destinat a la realització d’exercicis físics. D’esta manera, l’avinguda disposarà d’un passeig accessible a peu i amb bicicleta amb noves zones verdes i de descans, una il·luminació millorada i un entorn saludable, responent així a les diferents demandes de la població.