Alfafar crea l’Oficina de Projectes Europeus

Esta àrea s'encarregarà de la captació de fons europeus per a projectes municipals.

L’Oficina Europea depén directament de l’alcalde i lidera així el treball transversal de totes les àrees.

L’Ajuntament d’Alfafar ha creat l’Oficina Europea, una àrea dedicada a la captació de fons europeus que treballarà de manera transversal amb totes les àrees de l’ajuntament. Este treball transversal permetrà estudiar quins projectes poden realitzar-se en l’àmbit municipal finançat per fons europeus.

Esta Oficina Europea, dirigida directament per l’alcalde, coordinarà la creació d’un Grup de Treball Municipal de projectes europeus que permeta coordinar a tots els departaments que siguen susceptibles de rebre fons europeus. El grup de treball es reunirà de manera regular per a valorar propostes d’idees i projectes que es presenten a convocatòries europees.

A més, comptarà amb el suport d’una empresa externa amb experiència prèvia en projectes europeus, que assessorarà el consistori sobre la gestió, posada en marxa i orientació d’estos projectes.

Esta empresa donarà suport en la definició de l’organització de l’Oficina de Projectes Europeus d’Alfafar, les seues funcions i les seues responsabilitats, així com en l’elaboració d’informació sobre convocatòries europees mitjançant un Sistema d’Alertes destinat als responsables de l’Oficina de Projectes Europeus d’Alfafar.

Les funcions d’esta entitat de suport inclouen l’assessorament i orientació en les línies de finançament de les polítiques europees per a emmarcar les iniciatives municipals en les convocatòries europees més adequades. També donaran suport d’assessorament per a aconseguir la idoneïtat de les iniciatives municipals i la seua adequació a les convocatòries seleccionades.

L’entitat que de suport a Alfafar ha de comptar amb suport tècnic des de Brussel·les per a la cerca de socis europeus per a participar en projectes europeus, i experiència per a aconseguir incloure al consistori alfafarense en els projectes europeus en els quals participen entitats europees relacionades amb les prioritats d’Alfafar.

Dins de les labors d’esta Oficina Europea es troben la formació sobre fons europeus tant per a col·lectius ciutadans com per a personal municipal, així com el treball per la inclusió del consistori en esdeveniments europeus com a ponents per a presentar les experiències a la Unió Europea.

En este procés, es busca també capturar idees i experiències d’altres administracions i, d’esta manera, aprendre i progressar en el camí a l’Euromunicipalisme, en el qual les sinergies entre la Unió Europea i els municipis són constants i estretes.

CatalanSpanish