Alfafar reglamenta la Mesa Intersectorial de Salut

La iniciativa culmina l'adhesió d'Alfafar a l'Estratègia de Promoció de Salut i Prevenció del Ministeri de Sanitat

Feria-de-la-Salud Alfafar
Actualitat Valenciana

L’Ajuntament d’Alfafar ha aprovat la composició de la Mesa Intersectorial de Salut després de l’adhesió del municipi a l’Estratègia de Promoció de Salut i Prevenció dins del Sistema Nacional de Salut i a l’IV Pla Local de Salut de la Comunitat Valenciana. Ambdues estratègies proposen el desenvolupament d’intervencions, basades en l’evidència científica, dirigides a promocionar la salut, previndre les malalties, les lesions i la discapacitat.

Amb la constitució de la Mesa, l’Ajuntament posa en funcionament un òrgan de participació ciutadana, consulta i assessorament per a concretar i realitzar un seguiment d’aquestes intervencions.

Qüestions com la dinamització de l’activitat física i de les rutes saludables de la localitat, la difusió d’hàbits d’alimentació beneficiosos, la prevenció de caigudes i lesions, així com la conscienciació sobre el consum d’alcohol i tabac i la promoció de la salut maternal i emocional, protagonitzaran les actuacions prioritàries de la Mesa. L’òrgan comptarà amb diversos grups de treball per a realitzar propostes en matèria de salut, elaborar estudis, informes i organitzar activitats puntuals que es difondran en la pàgina web i les xarxes socials de l’ajuntament.

A més de representants de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament i de la Coordinadora de l’Estratègia de Promoció de Salut i Prevenció i de l’IV Pla Local de Salut de la Comunitat Valenciana, formaran part de l’òrgan de consulta membres del Centre de Salut d’Alfafar, d’altres grups polítics, així com representants de les comunitats juvenils, de Persones Majors, educativa, empresarial, esportiva i cultural de la localitat. També es podrà demandar la col·laboració d’especialistes externs en àmbits o qüestions de salut concretes.

Amb esta iniciativa, l’Ajuntament d’Alfafar torna a mostrar el seu compromís amb l’educació en salut i amb la promoció de la consciència social i la participació ciutadana per a la millora del nivell de prevenció, atenció i control de la salut i del benestar social de tota la ciutadania del municipi.

Publicitat