Alfafar presenta al·legacions al projecte inicial del transport de viatgers

Les al·legacions tracten canvis per a millorar diferents línies d'autobús i metre que connecten diversos municipis de la zona

Ajuntament Alfafar
Actualitat Valenciana

L’Ajuntament d’Alfafar ha aprovat en Ple, les al·legacions referides al projecte inicial de Servei públic de transport interurbà, referent al pla bàsic de Mobilitat Sostenible de l’Àrea Metropolitana Sud, presentat el passat 25 de juny de 2018, per la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

Són quatre les principals al·legacions presentades, la primera referida a la sol·licitud d’augmentar la freqüència en els mesos de juny i setembre del servei de la línia Picassent – El Saler, que connecta el municipi d’Alfafar amb les platges de Pinedo i El Saler.

La segona és la proposta de modificar el recorregut de la línia de metro Albal – Paiporta per a acostar el màxim possible alguna parada d’esta línia, tant en sentit d’anada com de tornada, a l’Estació de rodalia Alfafar-Benetússer, com també, la inclusió en la proposta que siga considerat servei diari i no únicament dies laborals, per tant, que compten els dissabtes, diumenges i festius. Això es deu a la necessitat d’una connexió directa de l’estació de metro de Paiporta i la de tren d’Alfafar, la qual cosa facilitarà la connexió entre Alfafar i València, i Alfafar i Torrent.

La tercera és la modificació del mapa de línies EMT, en les seues línies 9, 14 i 27, perquè tinguen connexió entre si i que s’allargue la línia 14 fins al pont de Sedaví (CV-407), així com que la línia 9 finalitze en la mateixa parada que la línia 27 (Manuel Iranzo-Real de Madrid), amb l’objectiu de dotar a la zona de Sant Jordi, i a tot el municipi, d’una xarxa circular d’autobusos, i així tindre una connexió més directa i propera amb l’hospital Doctor Peset.

Finalment, es proposa la creació d’una línia d’autobús circular Alfafar-Sedaví-Benetússer que servisca com a vertebrador del transport dels tres municipis i de connexió entre les diferents línies de transport públic d’estos municipis. A més, esta línia servirà per a connectar els tres municipis amb la zona comercial mitjançant transport públic, i amb els seus punts de referència més importants.

Des de l’ajuntament d’Alfafar han manifestat la intenció de defensar estes propostes que han comptat amb el consens dels grups polítics. A més, declaren que “és necessari un mapa de transport ordenat, que done servei a tota la població metropolitana. Històricament Alfafar ha estat abandonada per l’administració autonòmica en el tema de transport i creiem que això ha de canviar ja.” Des de l’Ajuntament també han declarat que “lluitaran perquè es puga accedir a tota la xarxa de transport metropolità amb un únic bitllet, per a així reduir costos a les persones que necessiten fer transbord per a arribar a les seues destinacions”.

Publicitat