27.9 C
Valencia

Algemesí aprova un pressupost municipal de 24.114.000 euros

Edgar Bresó: “Algemesí aprova els pressupostos més socials dels últims anys”.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament d’Algemesí ha aprovat el pressupost municipal per a 2020 que ascendeix a un total de 24.114.000 euros. El pressupost de 2020 ha comptat amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Esquerra Unida i regidor no adscrit, Edgar Bresó i els vots en contra del Partit Popular, Compromís i Vox.

En el capítol d’inversions destaca la dotació de 600.000 euros per a construir la piscina a l’aire lliure, atenent així una reivindicació social des que es tancaren les antigues instal·lacions per no estar adequades a la normativa. També s’amplia el pressupost de l’obra del nou pavelló cobert amb 310.000 euros per a afrontar la seua construcció amb garanties.

El capítol d’inversions destacades es completa amb 210.000 euros per a millorar el carrer Santiago Apòstol i altres carrers, una necessitat “imperiosa” tal com va ressaltar el regidor d’urbanisme Edgar Bresó. El regidor del grup dels no adscrits, a pesar de donar el seu vot favorable, va ser especialment crític amb l’alcaldessa i l’equip de govern durant la seua primera intervenció en la qual va mostrar com Algemesí manca d’un Projecte de Ciutat de futur dels algemesinencs.

En paraules de Bresó: “Necessitem construir la ciutat que volem; hem de fer uns pressupostos per al present però, sobretot per al futur i, a hores d’ara, no queda clara quina és exactament la ciutat volem”.

A més, Edgar Bresó va presentar una sèrie d’accions que s’han de portar a terme els pròxims anys a la ciutat i va condicionar el seu vot favorable a un compromís explícit de l’alcaldessa Marta Trenzano per a, en els pròxims mesos començar a planificar i buscar la forma de, entre altres coses, posar en marxa un Pla de Promoció Turística d’Algemesí i desenvolupar el PGOU (Pla General d’Ordenació Urbana) que afecta especialment a algunes zones de la ciutat com la Ronda d’Alzira o l’avinguda Bernat Guinovart.

També dins del capítol d’inversions, però amb l’aportació de la Generalitat dins del Pla Edificant, s’estableix una partida d’1.900.000 euros per a la construcció del nou col·legi d’educació especial Alberto Tortajada, 530.000 euros per a construir quatre aules noves en l’IES Bernat Guinovart, 160.000 euros per a reformar el col·legi Ribalta, i 139.000 euros per a l’ampliació del col·legi Salvador Andrés.

La disminució del deute del consistori durant tota la legislatura passada en més de 2.200.000 euros, ha permés que l’ajuntament obtinga un préstec d’1.200.000 euros per a fer front aquestes inversions mantenint l’estabilitat financera local. Respecte al crèdit que es demanarà, l’alcaldessa assegura que “no afecta l’estabilitat financera i permetrà escometre amb garanties les inversions que ens demana la ciutadania com el nou pavelló, la piscina d’estiu o la reparació de vies públiques”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,716FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022

Ondara detecta un nou brot de coronavirus en una empresa local

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 46 persones malaltes

Massamagrell detecta un nou brot de coronavirus en una empresa local

Es tracta d'un més dels nombrosos brots que continuen creixent en la Comunitat Valenciana des de l'inici de la pandèmia

Sanitat declara que hi ha un brot de coronavirus a Navarrés en “un ámbit educatiu”

Se tracta d'un focus dins "l'ámbit educatiu" però la Conselleria de Sanitat no ha donat dades de entorn a quin centre educatiu és.
- Advertisement -

: Valencià