11.1 C
Valencia

Algemesí suspèn la Festa de la Mare de Déu de la Salut

El Patronat i el Consell Assessor de la Festa decideixen suspendre les processons de la Mare de Déu de la Salut.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Festa de la Mare de Déu de la Salut –reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat- no es celebrarà l’any 2020. Així ho ha decidit el Patronat i el Consell Assessor de la Festa atenent als criteris de compliment de les normes sanitàries establides per la crisi sanitària causada per la pandèmia provocada pel coronavirus Covid-19.

La Festa de la Mare de Déu de la Salut és una joia de les tradicions valencianes que s’han mantingut vives a Algemesí al llarg de la història. Una festa en la qual cada any participen al voltant de dos mil persones com a integrants en les processons.

Es tracta de tres processons que tenen lloc els dies 7 i 8 de setembre que incorporen al llarg de quinze hores de processons tot un seguit de representacions i balls pels carrers de la ciutat. Segurament les Muixerangues són les més conegudes, no obstant això, també hi destaquen representacions dels Misteris i Martiris, els balls dels Bastonets, els Pastorets, la Carxofa, els Arquets, les Llauradores i els Tornejants. Els Volants són els que porten l’andà de la Mare de Déu.

El comunicat oficial del Patronat i Consell Assessor diu així:

- Publicitat -

“Finalitzada la Fira de Sant Onofre, comencen a organitzar-se els darrers preparatius de les Festes de la Mare de Déu de la Salut. Són habituals les reunions entre els participants, es fixen les dates dels últims assajos, es concreten les actuacions prèvies … Desgraciadament l’ordre del dia de la reunió celebrada ahir, del Patronat i del Consell Assessor de la Fundació que organitza la Festa, era un altre. Després de fer memòria de Joan Fermí Teruel i Barberà, es tracta l’eventual suspensió de la Festa enguany. Les reflexions fetes durant la reunió foren molt paregudes i es poden resumir en què, enguany, no era possible fer la Festa, per que calia donar acompliment a les normes sanitàries establides a conseqüència de la COVID-19 i, per tant, queda decidit que Festa queda suspesa. La tradicional novena i la Missa major es faran amb un format similar al que s’han fet les retransmissions de la Festa del Corpus i de la Setmana Santa. El 7 i 8 de setembre i els actes previs es viuran d’una altra manera i amb l’esperança de fer la Festa només siga possible”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,328FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Comunitat Valenciana registra 1419 positius i 29 morts per coronavirus

Per províncies: 126 a Castelló, 398 a Alacant i 895 a València

Cullera presenta el seu pressupost més social per a fer front a la pandèmia

L’equip de govern traurà endavant uns comptes on aposta decididament pel benestar de les persones, congela novament els impostos i torna a reduir el deute

Torrent presenta una proposta de pressupostos per a 2021 amb la major despesa d’inversió en polítiques socials

El consistori augmentarà en més de 327.000 € el pressupost destinat a programes de Família, Serveis Socials i Foment de l'Ocupació.

Alfafar forma als seus comerciants a Administració Electrònica

L'ADL ha completat el curs "La signatura digital" dirigit a comerciants del municipi.

Nadal en valencià a Sagunt

L’Ajuntament edita 9.000 cartes als Reis d’Orient que es distribuiran en els col·legis de primària
- Advertisement -

: Valencià