miércoles, 22 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Alicante Gastronòmica Solidària reparteix més de 25.000 menús solidaris en 15 municipis d’Alacant

Fins al moment, han passat per Alacant Gastronòmica Solidària més de 500 voluntaris.

Alicante Gastronòmica Solidària, la iniciativa assistencial impulsada per la Diputació d’Alacant, la Cambra de Comerç, Turisme de la Comunitat Valenciana i IFA, ha repartit des del passat 14 d’abril més de 25.000 menjars complets entre les persones sense recursos de 15 municipis de la província.

Alacant, Almoradí, Altea, Benidorm, Daya Vieja, Elx, Finestrat, L’Alfàs del Pi, Los Montesinos, La Vila Joiosa, Onil, Orihuela, Relleu, Sella i Torrevieja són les localitats que s’han beneficiat fins al moment dels menús que Alicante Gastronòmica Solidària ha entregat a 39 ONG i entitats receptores, encarregades d’organitzar la recollida i el repartiment del menjar, segons ha informat l’organització en un comunicat.

La iniciativa empresarial compta ja amb quatre punts logístics situats en els centres de turisme d’Alacant, Benidorm i Torrevieja, al costat de l’Escola Municipal d’Hostaleria d’Elx que va començar a cuinar ahir mateix, amb els equips de cuina del Restaurant La Finca i El Granaíno, al capdavant.

El president del projecte, Carlos Baño, ha rebut este matí la visita de l’alcalde Luis Barcala en el Cdt d’Alacant, que ha portat màscares per als voluntaris i ha volgut reconéixer la gran labor solidària que està duent a terme Alicante Gastronòmica i l’esforç desinteressat dels qui treballen cada dia per a tirar avant els menús.

En este sentit, en el CdT Alacant s’han preparat, fins hui, un total de 17.120 menjars complets que han sigut distribuïdes entre els usuaris de deu organitzacions sense ànim de lucre, associacions veïnals de les zones més desfavorides, i el mateix departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Alacant.

Per part seua, Bany ha assegurat que cada dia reben més peticions d’entitats i ajuntaments que “necessiten atendre persones sense recursos que no tenen per a menjar”, per la qual cosa, ha anunciat, estan “treballant al costat de l’Ajuntament d’Elda per a posar en marxa pròximament un altre centre de cuinat a l’Escola d’Hostaleria de la localitat”.

Carlos Baño també ha ressaltat l’exemple que estan donant els professionals del sector de l’hostaleria de la província. “Només espere que, quan tot això passe, sapiem retornar-los com a societat tot l’esforç que estan realitzant i tornem a omplir els nostres bars, restaurants i hotels”, ha indicat.

Així mateix, el president d’Alacant Gastronòmica ha demanat a les administracions que atenguen les peticions que està realitzant el sector a través d’associacions com APHEA, i flexibilitzen les condicions de tornada a l’activitat per a no perjudicar el futur d’un col·lectiu que a la nostra província és, a més, motor de l’economia”.

Fins al moment, han passat per Alacant Gastronòmica Solidària més de 500 voluntaris, cuiners i professionals pertanyents, la majoria, a 107 restaurants i hotels de la província d’Alacant que, en estos moments, es troben amb la persiana baixada i han posat tota la seua experiència al servei dels més necessitats.

A més, més d’un centenar d’empreses s’han bolcat amb el projecte donant tones de productes, matèria primera i materials d’envasament i protecció. Es tracta tant de grans empreses i cadenes d’alimentació com de xicotets empresaris que han fet aportacions en la mesura de les seues possibilitats.

Últimas noticias

Contenido relacionado